To je to što me zanima!

Predstečajna nagodba: Otpis duga dobit će 268.000 ljudi?

Prema podacima Financijske agencije, u blokadi je više od 307 tisuća građana. Nisu platili obveze u visini od 24,4 milijarde kuna, a neki će dobiti oprost duga
Vidi originalni članak

Država priprema model predstečajne nagodbe za građane, a mogućnost oprosta duga dobilo bi 268.000 građana koji imaju dug manji od 100.000 kuna. HRT javlja kako će oni koji duguju više morati ići u stečaj, tj. osobni bankrot.

Zamjenik ministra financija, Boris Lalovac, rekao je kako taj zakon rade u suradnji s Ministarstvom pravosuđa. Prema podacima Financijske agencije, u blokadi je više od 307 tisuća građana. Nisu platili obveze u visini od 24,4 milijarde kuna. 

Lalovac je rekao da se država odlučila aktivno uključiti kako bi pomogla građanima u rješavanju njihovih problema, a model predstečajne nagodbe za tvrtke pokušat će se tako prenijeti na građane.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • mrzovoljni 11.03.2014.

    Kao i uvijek sve što rade rade za sebe. Nakon 6 godina provedenih po sudovima uz kamate i troškove suda ,plaćenih kazni, cifra se penje do neba i kad vam oproste dug do 100 000 kn on će biti veći za pola miliona kuna , ma ko je tu lud.?

  • TamnaZvijezda 11.03.2014.

    Sada "uvijek podobni", već trljaju ruke, otpisat će im dugove, a "obični, mali ljudi", bit će prisiljeni objaviti "osobni bankrot", da bi na "fini način", završili na ulici.

  • Ridicksk 11.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare