To je to što me zanima!

Prehodao je cijelu Antarktiku za prijatelja koji je tu i umro

Louisu Ruddu trebalo je 56 dana da prođe 1,5 tisuća kilometara dug put preko južnog kontinenta skijama. Samo dva dana prije njega to je uspio prvi napraviti amerikanac Colin O'Brady
Vidi originalni članak

Britanski vojni zapovjednik postao je drugi čovjek koji je prešao Antarktiku sam, samo dva dana nakon što je to uspio jedan Amerikanac. 

Louisu Ruddu trebalo je 56 dana da prođe 1,5 tisuća kilometara dug put preko južnog kontinenta skijama. Do cilja ga je prestigao sportaš Colin O'Brady. 

Rudd (49) je na ekspediciju krenuo u sjećanje na svog bliskog prijatelja Henryja Worsleya koji je 2016. preminuo od infekcije nekoliko dana nakon odustajanja od istog puta, 50 kilometara od cilja. 

O'Brady je Rudda nazvao "jednim od najuspješnijih polarnih istraživača u povijesti". 

"Bila je čast težiti istom cilju... Radujem se pozdraviti ga ovdje na završnoj crti i čestitati mu na njegovom nevjerojatnom postignuću", napisao je Amerikanac na Instagramu nakon dovršetka puta za 54 dana. 

"Ući ćemo zajedno u knjige kao jedine dvije osobe koje su uspjele u takvom pothvatu", dodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • l2u1k3a9s7 29.12.2018.

    Evo ovako, kao prvo nije sigurno išao na antraktiku u to sam milijun posto siguran. Na antartici stoji vojska (nebitno čija najvjerojatnije američka) sa topovima, tenkovima, brodovima i bog zna čime sve ne. Imaju tamo tajne baze i čuvaju ono što nitko ne zna. Države su potpisale sporazum da se tamo neće istraživati niti ići sa nekakvim ludim znanstvenicima i sve to dalje... Pitajte se zašto. Ima toliko znastvenika koji su išli tamo i sigurni su da antarktika nije veličine koje nam danas prezentiraju. Puno je veća (kažu da je tamo kraj svijeta pošto je zemlja ravna! RAVNA!) a ne daju nam da se u to uvjerimo? pa pitajte se zašto nam ne daju. Zato što bi istina isplivala na površinu. Tko god se približi tom kontinentu pucaju na njega, ovaj je jedino mogao tražiti nekakvu dozvolu pa skijama ići po rubu antarktike sa vojskom iza vrata 0/24 ali mislim da mu to nema nikakve koristi. Tako da ove plaćene oglase kako bi ljudi vidili da je netko "bio" na antartici možete sebi pisati i vjerovati u njih. Svi znamo istinu šta je na kraju antarktike, pošto njen kraj još nitko nije vidio ;) POyyy

Komentiraj...
Vidi sve komentare