To je to što me zanima!

Prekidaju blokadu ako im Primorac ispuni zahtjeve

Studenti Filozofskog fakulteta smatraju da su bliže svom cilju nego kada su blokadu predavanja započeli jer su dobili potporu većeg dijela javnosti
Vidi originalni članak

Studenti Filozofskog fakulteta, koji okupljeni u Nezavisnu inicijativu za besplatno obrazovanje već dva tjedna blokiraju fakultet, spremni su prekinuti blokadu ako dobiju zadovoljavajuće jamstvo od ministra Dragana Primorca da će ispuniti njihov zahtjev da studiranje bude besplatno za sve koji ostvare pravo na redovni studij. Studenti su u nedjelju ponovili da borba za besplatno obrazovanje nije borba za vječne studente, što Bolonjski sustav studiranja i sam po sebi onemogućuje.
Smatraju da su bliže svom cilju nego kada su blokadu započeli jer su dobili potporu velikog dijela javnosti koja je njihove ciljeve za jednakošću svih i protiv komercijalizacije obrazovanja prepoznala kao svoje.
S obzirom da je Senat Sveučilišta naložio fakultetima da u ponedjeljak organiziraju nastavu, studenti ističu kako će u slučaju bilo kakve represije pružiti pasivni otpor, a to znači da će sjesti na pod gdje se zateknu i čekati da ih odnesu van.
- S naše strane incidenata neće biti. Incidentne metode nisu naše metode. To je civilizirani prosvjed za obranu stečenih prava - poručili su studenti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • agiiiii 03.05.2009.

    da studiranje bude besplatno za sve koji ostvare pravo na redovni studij. --- ja sam redovni student, na parcijali,,mislim da se na nas to ne odnosi.... bolje trazit besplatno za sve koji upisu redovan studij,te redovno višu godinu studija..ovak se nama daju lažne nade

Komentiraj...
Vidi sve komentare