To je to što me zanima!

Prekinuli potragu za hrvatskim pomorcem: 'U moru koje je 15°C moguće je preživjeti tek 26 sati'

Vodeći se brojnim parametrima, među kojima su i temperatura mora koja je jučer iznosila oko 15 stupnjeva Celzijevih, potraga je prekinuta, kazala je Sanja Putica iz Atlanske plovidbe
Vidi originalni članak

Prekinuta je potraga za nestalim pomorcem iz Hrvatske. Potragu je prekinuo Centar za traganje i spašavanje u Vladivostoku koji je rukovodio potragom za nestalim pomorcem. Vodeći se brojnim parametrima, među kojima su i temperatura mora koja je jučer iznosila oko 15 stupnjeva Celzijevih te činjenicom da je u takvim uvjetima mogućnost preživljavanja oko 26 sati, potraga je prekinuta, kazala je Sanja Putica iz Atlanske plovidbe. 

Podsjećamo, Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade broda 'Miho Pracat' u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.

Brod koji je bio na putu iz ruske luke Shakhtersk prema Kini, odmah je okrenut u suprotnom smjeru i započela je akcija potrage. Kompanija je priopćila da je u međuvremenu brod pretražen, a nestali član posade broda 'Miho Pracat' nije pronađen na brodu.

NESTAO U SUBOTU U Japanskom moru nestao član posade Atlantske plovidbe, u potragu uključen i zrakoplov

Uz njihov brod, u potragu su bili uključeni zrakoplov, brod specijaliziran za traganje i spašavanje (SAR) te ribarski brod koji se zatekao u blizini mjesta događaja.

- Mi smo u kontaktu s Atlantskom plovidbom, a koja je u kontaktu s Centrom za traganje. Potraga se vodi vrlo profesionalno. Ne znamo nikakve detalje oko toga kako je čovjek nestao, je li možda pao s broda, niti želimo nagađati. To će sve pokazati detaljna istraga - kazao je u nedjelju glavni tajnik Sindikata pomoraca u Hrvatskoj Neven Melvan.

Neslužbeno doznajemo da riječ je o hrvatskom državljaninu s područja Dubrovačko- neretvanske županije. Navodno je riječ o pomorcu s područja Metkovića, no službenih potvrda zasad nema.

Inače, brod "Miho Prcat" izgrađen je 2008. godine u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Shipyard. Dugačak je 229 a širok 23 metra te plovi pod hrvatskom zastavom. Brod također ima sedam skladišta za rasute terete, nosivost od 79964 mt, te postiže brzinu od 14 čvorova.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Nadu_1 26.10.2021.

    Ime broda???? 🤔

  • Don Giovanni 24.10.2021.

    Nije ga niko ubio, pao je u depru jer ne ide smjena u Kini i sam se bacio. Kakovo ubijanje na moru, da te neko fijukne preko ograde, malo teze....suicide my dear...

  • rigamise 24.10.2021.

    A upm. Žao mi je čovjeka. Otišao na posao. Obitelj ima da poludi. Ne mogu niti pomisliti kako im je. Imam u obitelji pomorca, na sličnoj ruti... Za poludit je bila pomisao jučer... Ko je.. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare