To je to što me zanima!

Prekinuli pretragu Concordije, a spasioci tijela traže u moru

Zbog loših uvjeta ronioci na 290 metara dugoj olupini više ne mogu sigurno pretraživati potopljeni dio broda. Obitelji 15 nestalih obaviještene su o kraju potrage
Vidi originalni članak

Talijanske vlasti obustavile su pretragu potopljenog dijela kruzera Costa Concordija nakon više od dva tjedna od prevrtanja broda nedaleko otočića Giglio. U priopćenju ureda za civilnu zaštitu stoji, prenosi Reuters, kako ronioci zbog loših uvjeta na 290 metara dugoj olupini više ne mogu sigurno pretraživati potopljeni dio broda.

Odluka o obustavi potrage donesena je nakon što su obaviještene obitelji 15 nestalih. Ronioci su tijekom nešto više od dva tjedna iz olupine izvukli 17 beživotnih tijela.

Unatoč obustavi pretrage potopljenog dijela kruzera spasilačke ekipe nastavit će pretraživati ostatak broda kao i okolno more. Na površini od oko 18 kvadratnih kilometara oko broda u moru su primijećeni za sada neidentificirani objekti koji bi, smatraju istražitelji, mogli bit i tijela nestalih putnika i članova posade.

Tvrtka unajmljena za odsukavanje i spašavanje olupine Costa Concordije ovaj tjedan će početi ispumpavati više od 2300 tona dizel goriva, ali loši vremenski uvjeti mogli bi spriječiti početak radova koji bi trebali trajati tri do četiri tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • marko97 01.02.2012.

    Nisam bas siguran Medvjed u tu pricu brod visi na rubu provalije od kada se nasukao a sta ce spasioci moraju pokusati naci ljude!

  • MEDVJED12345 31.01.2012.

    spasioci su krivi za sve, oni su prevrnuli brod

Komentiraj...
Vidi sve komentare