To je to što me zanima!

Prekinuli su promociju knjige o Jasenovcu kad se pričalo o juhi

Šibenski antifašisti odlučili su se, piše portal Sibenik.in, na ovu akciju zgroženi činjenicom da Igor Vukić u svojoj knjizi relativizira ustaške logore u Jasenovcu i to masovno stratište opisuje kao mjesto ugodno za život, u koji su logoraši skoro pa odlazili na godišnji odmor
Vidi originalni članak

Šibenski antifašisti prekinuli su sinoć nakratko promociju revizionističke knjige "Radni logor Jasenovac" autora Igora Vukića, organizirane u prostorijama Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u tom gradu. 

Šibenski antifašisti odlučili su se, piše portal Sibenik.in, na ovu akciju zgroženi činjenicom da Igor Vukić u svojoj knjizi relativizira ustaške logore u Jasenovcu i to masovno stratište opisuje kao mjesto ugodno za život, u koji su logoraši skoro pa odlazili na godišnji odmor.

Već u prvoj rečenici na promociji moglo se čuti, naime, kako se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do podne i pol. Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne juhice, a katkad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora bi servirala logorašima i nešto konjetine.

U tom trenutku ustao se jedan od šibenskih antifašista.

- Dopustite mi da pročitam imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu – rekao je iz drugog reda gledališta, ali to je to bilo sve što je uspio reći. 

Nakon toga nastala je dvominutna prepirka i naglašavanje, koje je lako moglo prerasti u ozbiljniji incident da antifašisti nisu napustili knjižnicu. Predavanje je tako nastavljeno dalje.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • TITO LEGENDA HEROJ 02.12.2018.

    kakva to knjižnica uopće dopušta prezentiranje takve knjige kod sebe,sramotno,a da ne govorim o piscu i o onima koji vjeruju u te budalaštine,skupni IQ ispod nule,...radili do podne i dobivali juhice...???hahahah,samo je ljudska glupost beskonačna...

  • pčela 01.12.2018.

    A gdje su "naše" udruge za razvijanje pluralizma i zatiranje govora mržnje u rvata poput Pupija,Teršeličke,Pusičke(i njenog brata također),Kajtazija,Radina i ostalih vjerodostojnih?

  • Tram_4 01.12.2018.

    o masovnim zvijerstvima ustasha su pisali taljanski oficiri, izaslanici Vatikana, hrvatski katolicki biskupi (Stepinac i Alojzije Misic) i prezivjeli zidovski logorasi..... Stepinac pisao o “ljazi Jasenovca” nakon sto ustashe tamo istrebise 7 slovenackih katolickih svecenika unatoc njegovoj intervenciji, a Diana Budisavljevic svijedocila kako je preko 3.000 djece pomrlo pred njenim ocima u ustaskim logorima za djecu (i to je nesto sto su si mogle samo ustashe izmislit).... Ustasha fra Filipovic-Majstorovic priznao da su ustashe pod njegovom komandom, samo tokom par mjeseci, istrebile 20.000 do 30.000 ljudi u Jasenovcu, te da su pred kraj rata iskopavali i spaljivali te zrtve, da bi prikrili svoje zlocine. A komandant Stare Gradiske, Ante Vrban, je priznao da je na najzvijerskije nacine plinom istrebljivao djecu, te hrpe drugih zlocina

Komentiraj...
Vidi sve komentare