To je to što me zanima!

Slavonac preko interneta platio 35.000 € za bager: Nije došao

On je 2.veljače na internetu pronašao oglas tvrtke iz Švedske koja je nudila prodaju radne strojeve, pa se odlučio za kupnju bagera, prikolice i raznih priključaka
Vidi originalni članak

Muškarac (49) u petak 15. veljače u Postaji granične policije Vrpolje prijavio je prijevaru putem interneta. On je 2.veljače na internetu pronašao oglas tvrtke iz Švedske koja je nudila prodaju radne strojeve, pa se odlučio za kupnju bagera, prikolice i raznih priključaka.

Putem interneta 49-godišnjak je dogovorio način plaćanja, što je i učinio i putem interneta uplatio iznos iznad 35.000 eura, ali u dogovorenom roku isporuke nije bilo niti mu se iz tvrtke iz Švedske više itko javljao na telefonske pozive.

Policajci nastavljaju daljnji rad na pronalasku počinitelja kaznenog djela prijevare.

Inače, na području PU brodsko-posavske prošle godine bila su dva slična slučaja, u jednom slučaju radilo se o internet "kupnji" traktora, u drugom slučaju osobnog automobila, tada su oštećeni uplatili veće novčane iznose tvrtkama na njihove račune koji su bili oglašeni iz drugih zemalja ali traktor odnosno automobil nisu isporučeni. Slijedom ovih i sličnih slučajeva policija poziva građane na oprez prilikom kupnje putem interneta.

-Važno je provjeriti radi li se uistinu o tvrtki ili poduzeću, koja se bavi takvom prodajom ili se iza oglasa krije netko sa skrivenim namjerama, te na siguran način uplaćivati novac. Jedan od sigurnijih načina kupnje je izravan kontakt i kupnja na viđeno, osobito kad se radi o skupim, vrijednim strojevima i predmetima-rekla je u vezi najnovijeg slučaja internet prijevare Kata Nujić. glasnogovornica PU brodsko-posavske.
 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Prva Proleterska 19.02.2019.

    Pa kud 35.000€ brate , kod mene je isti ovakav 24.999 !

  • 18.02.2019.

    Ne piše se firma iz "Švedske", već "firma" iz Švedske, jer je firma imaginarna, ne Švedska.

  • biograjka2 18.02.2019.

    Mili boze ima li te? Koja naivcina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare