To je to što me zanima!

Preko radija mu za 2000 € prodao krivotvorene slike

PU Virovitičko-podravska je Općinskom državnom odvjetništvu u Slatini protiv Zorana Krivića i T. R. (24) podnijela kaznene prijave zbog prijevare
Vidi originalni članak

S više od 3000 TV i radio aukcija u Hrvatskoj, te još desetak zemalja hrvatski slikarski mecena Zoran Krivić (48) iz Zagreba vjerojatno će ući u Guinnessovu knjigu rekorda. No, prije toga morat će pred Općinskim državnim odvjetništvom u Slatini dokazati da prije 2 godine na radio-aukciji Županijskog radija Virovitica, za 2000 eura, Tihomiru Hrupačkom (50) iz Slatine nije prodao krivotvorine već originale grafika, pastela i ulja poznatih hrvatskih slikara: Zorana Cara, Ivana Vlašića, Ivana Lackovića Croate, Mladena Veže, Đure Pulitike i Duška Šibla. PU Virovitičko-podravska je u ponedjeljak Općinskom državnom odvjetništvu u Slatini protiv Zorana Krivića i T.R.(24) podnijela kaznene prijave zbog sumnje da su oštetili Tihomira Hrupačkog. Krivić, kojega su, za slična djela, sumnjičile srpska i policija BiH odbacuje sumnju da je počinio bilo kakvo kazneno djelo.
-  Gospodin iz Slatine je dao po 220 eura za jednu sliku. Sve su to originali, za koje danas može dobiti dvostruko više novca, a policija bi trebala najprije vještačiti slike, a potom prijavljivati. Dvadesetak puta  mi je policija odnosila, pa vraćala slike, ali mi se nikada nisu ispričali. Radi se o gluposti, a ne kaznenim djelima - kaže Zoran Krivić.
Oštećeni Hrupački otkrio je da je prevaren kada je sliku Đure Politike, koju ima u kući, pronašao i u Zagrebu, a Krivića je prijavio kada je njegov glas prepoznao na Radio Slatini na jednoj od posljednjih radio aukcija prošlog četvrtka. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • smuc 26.01.2009.

    Čovjek je kupio vjerojatno autoriziranu grafiku ko mu je kriv kaj ne razlikuje ulje od grafike .

Komentiraj...
Vidi sve komentare