To je to što me zanima!

Preko Rupe ušlo 42.950 turista, kolone se smanjuju

Od 12 sati u Hrvatsku je prko Rupe i Pasjaka ušlo čak 42.950 stranih turista. Kako je dan odmicao gužve na hrvatskim cestama bile su ipak manje
Vidi originalni članak

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u subotu je od 12 sati u Hrvatsku ušlo 42.950 stranih turista uz oko 3500 Hrvata. U istom razdoblju iz Hrvatske je izašlo 11.950 stranaca. Promet na graničnim prijelazima je tijekom cijelog dana pojačan te se ulazi i izlazi u nekoliko kolona. Zbog novog vala turista promet je na svim cestama bio otežan te se vozilo u dugim kolonama. U prijepodnevnim satim klonona na Lučkom bila je duga 11 kilometara. Između Lučkog i Jastrebarskog vozilo se u koloni brzinom od 20 do 30 kilometara na sat. Uz gužve na cestama promet su dodatno otežavale i prometne nesreće. Autobus poljskih registarskih oznaka u subotu ujutro oko 5.55 sati planuo je na autocesti A4, Varaždin - Zagreb. U njemu je bilo oko 50 Poljaka, a nitko nije stradao. U prometnoj nesreći na autocesti A1 u tunelu Plasina na dionici Otočak - Lički Osik sudarila su se četiri vozila kojima su upravljali strani državljani. U prometnoj nesreći na zagrebačkoj obilaznici od Zaprešića prema Jankomiru lakše je ozlijeđena žena. Kako je dan prolazio kolone su se smanjivale. Već oko 18 sati na naplatnoj postaji Lučko nije bilo dužih čekanja. Prema naplati Trakošćan vozi se u koloni dugoj oko 5,5 km. Gust promet, vožnja u koloni i zastoji mogući su duž jadranske obale.


BAJS: NAJBOLJI SRPANJ U POVIJESTI HRVATSKOG TURIZMA

Ministar Damir Bajs u Makarskoj se pohvalio novinarima kako je ovaj srpanj najbolji u povijesti hrvatskog turizma. Dodao je da su na taj način izbrisani turistički minusi u prvih šest mjeseci ove godine.
- U srpnju ove godine imali smo 2,7 milijuna turista, a to je 9 posto više nego u istom mjesecu 2009. godine i oni su ostvarili 19 milijuna noćenja ili 7 posto više nego u srpnju prošle godine - rekao je Bajs.Ostvaren je porast prometa iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Srbije, Španjolske, Rusije i Kine. A pad se bilježi u posjetima iz Italije, Nizozemske, Rumunjske i Japana. Bajs je istaknuo da je Ministarstvo turizma za ukupnu promidžbu domaće turističke ponude izdvojilo 30 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • šamar 07.08.2010.

    u ovoj sezoni je samo autocesta zaradila

  • dalmatar 07.08.2010.

    Čekaj komu vi mažete oči s tim navodnim brojkama?? Objasnite samo kako to da nam dođe više turista a imamo manje noćenja?????? Tu lokiga malo boli .Nije vrag da turisti spavaju po plažama i šumama??!!! Bajs bi se moga izderat a ako to učini umrit će od napora.

  • šamar 07.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare