To je to što me zanima!

Premazao ih šlagom: Bugarin je u tortama švercao cigarete

Njih 2000 postavio je da tvore kvadrat te ih premazao šlagom i jestivim šećerom sa slikama. Izgledale su “za prste polizati”. Smjestio ih je u prtljažni prostor auta...
Vidi originalni članak

Na žalost švercera, ali i djece, hrvatski carinici raskrinkali su krijumčara cigareta. Njih 2000 postavio je da tvore kvadrat te ih premazao šlagom i jestivim šećerom sa slikama. Izgledale su “za prste polizati”.

Njihov vlasnik, bugarski državljanin, iz Srbije u Hrvatsku torte je pokušao prevesti preko graničnog prijelaza Bajakovo. Smjestio ih je u prtljažni prostor auta, koji je inače imao makedonske tablice. Na prvi pogled slatke, sa slikama dječjih heroja Zekoslava Mrkve i klauna Bumba, nisu bile sumnjive. Vozač je bio pomalo nervozan, pa su ih za svaki slučaj odlučili provjeriti. Ispod kremastog pokrivača ipak nisu bili čokolada i orasi. Otkrili su foliju kojom su bile prekrivene šteke cigareta poznatih svjetskih brendova.

POGLEDAJTE VIDEO: Tisuće cigareta u "Zekoslavu Mrkvi"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Vozač ih nije prijavio, pa je zaradio prekršajnu prijavu. Naplatili su mu kaznu od 3000 kuna. Izdali su mu i račun od 1372 kune za trošarine.

Inače, osim švercera slastičara, na Bajakovu su carinici i prije znali prozreti namjere domišljatih krijumčara. Tako su lani u prosincu u kombiju makedonskih tablica otkrili stol u kojem je bilo skriveno gotovo 12.000 cigareta. 

U studenom je muškarac (24) pokušao prijeći granicu s 24 kilograma marihuane skrivene u tajnoj pregradi autoprikolice. Pri traženju cigareta i droga carinicima često pomažu i posebno obučeni psi. Jedan od takvih je i njemačka ovčarka Raska, koja je prošle godine otkrila 362 kilograma duhana i kontejner cigareta vrijedan 17 milijuna kuna.

Našli 558 kilograma duhana

Varaždinski carinici pretresli su prošlog petka tri kuće, garaže i štale zbog sumnje da muškarci nelegalno preprodaju duhan. U podrumu jedne od kuća otkrili su stroj za rezanje ručne izrade. Pronašli su 558 kilograma sitno rezanog duhana u vrećama i kutijama. Sve su oduzeli, podnijeli kaznene prijave te su naplatili trošarine od 307.065 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • FTM 17.02.2016.

    Bumba švercer :)

  • Parousia 17.02.2016.

    Više ga košta šlag, struja za mikser, izgubljeno vrijeme, nego koliko će zaraditi na cigaretama. :D :D :D

  • _l_ 17.02.2016.

    sad bu još dobil kaznu za kršenje autorskih prava, crtao je likove iz crtića koja ne smije svatko crtati

Komentiraj...
Vidi sve komentare