To je to što me zanima!

'Premijer je apelirao da Vijeće ubrza rad, a mi smo to usvojili'

Odlučeno je i da ćemo se sastati za tri tjedna i raspraviti analizu pozitivne pravne prakse u Hrvatskoj u tom području i komparativne analize zemalja u EU i to će biti temelj za preporuke Vladi, rekao je Kusić
Vidi originalni članak

Nakon dva sata koliko je trajala sjednica Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima u Banskim dvorima, predsjednik Vijeća Zvonko Kusić novinarima je rekao kako je vrlo moguće da će sveobuhvatne preporuke usmjerene na suočavanje s prošlošću i na pravno reguliranje uporabe i isticanja obilježja, znamenja i simbola nedemokratskih režima dostaviti Vladi i prije ožujka iduće godine.

- Predsjednik Vlade na sjednici je apelirao na Vijeće da ubrza rad, a mi smo to prihvatili kao moguće. Vjerojatno ćemo završiti s radom i prije ožujka - poručio je Kusić. 

Istaknuo je kako su članovi Vijeća na sjednici na kojoj je prisustvovao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas raspravljali o dokumentu u kojem je opisana i povijest i politička pozadina nedemokratskih režima te su definirali pojmove i teze koje će koristiti u preporukama.

- Iznesena su različita mišljenja. Odlučeno je i da ćemo se sastati za tri tjedna i raspraviti analizu pozitivne pravne prakse u Hrvatskoj u tom području i komparativne analize zemalja u EU i to će biti temelj za preporuke Vladi - rekao je Kusić.

Na pitanje novinara je li im premijer na sjednici da kakav naputak, Kusić je istaknuo kako se premijer nikad ne miješa u rad Vijeća. 

Obzirom da je na sjednici bio i Jandroković, novinari su upitali da li je moguće da na neku od idućih pozovu i druge političare, možda i iz oporbe, Kusić je istaknuo kako to ne zna, ali da predsjednik može pozvati koga želi da prisustvuje na sjednici.  

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tuzibaba_1 16.09.2017.

    uzalud vam povjerenstva kada su po hrvatskoj autobusne stanice ispred osnovnih škola iscrtane svastikama i ustaškim znakovima a može se pročitati i da je tito bio vampir. kućni a možda i školski odgoj na satu vjeronauka.

  • Herzog(315178) 14.09.2017.

    Koja je ovo pamet za ovim stolom sve frcaju iskre !

  • jo2hn8ny 14.09.2017.

    Najbolje solomonsko riješenje je da se zabrane ustaše, četnici i partizani, a domobrani oslobode sve "krivnje".

Komentiraj...
Vidi sve komentare