To je to što me zanima!

Premijer o prijestolnici kulture: 'Ima bizarnih medijskih odjeka'

Sigurno ću osobno biti nazočan na nekim od tih aktivnosti. Nema mjesta špekulacijama o rezerviranom stavu Vlade o tim događajima, istaknuo je premijer Plenković na početku sjednice Vlade
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković se dotaknuo Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020. na početku sjednice Vlade. Rekao je kako su predstavnici Vlade bili na otvorenju, a da će on posjetiti neku od manifestacija. 

- Čestitam Rijeci na otvorenju. Bilo je bizarnih odjeka u medijima, ali Vlada je financijski snažno poduprla organizaciju Rijeke EPK. Na otvorenju su bili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar turizma Gari Cappelli, ministar Mora i prometa Oleg Butković,  te akademik Pustić - rekao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vlada je itekako bila pristutna i podržala ove aktivnostil. Veselimo se tome što će Rijeka i Primorsko goranska županija idućih mjeseci biti središte brojnih kulturnih aktivnosti. Sigurno ću osobno biti nazočan na nekim od tih aktivnosti. Nema mjesta špekulacijama o rezerviranom stavu Vlade o tim događajima. Prije nekoliko godina je bilo više hrvatskih kandidata za Europsku prijestolnicu kulture, a odabrana je Rijeka. Kao što iza svakog grada i županije stojimo, stojimo i iza Rijeke. Ta je manifestacija, pored predsjedanja Vijećem, izrazito bitna - istaknuo je Plenković. 

Dodao je i kako će do kraja mjeseca organizirati novi ugovorni odnos EU i Britanije te još jednom prokomentirao odluku Suda Europske unije koji je rekao kako nije nadležan za tužbu Slovenije protiv Hrvatske. 

SLAVLJE U RIJECI Mrle je pjevao za kulturnjake, a Prlja u luci poveo 'Bella Ciao'

- Pozivam još jednom Sloveniju na dogovor oko granice, da u europskom duhu pronađemo rješenje - rekao je. 

Kazao je i kako je u Portugalu bio na sastanku prijatelja kohezije na kojem je bilo 17 članica EU-a.

NA SVEČANOM OTVORENJU Milanović u Rijeci: 'Nisam vidio zastavu Juge. Nije mi sporna'

- U subotu idemo na konzultacije s predsjednikom Vijeća. Nama su važna kohezijska i poljoprivredna politika, te da proračun EU-a odgovori u narednih sedam godina na sve važne teme. Zato je zahtjevno pronaći kompromis, ali ćemo učiniti sve da se taj zadatak ostvari - rekao je Plenković. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • ivica969 07.02.2020.

    Od_ebi i ti i Kruelda od Rijeke. Takvih adezeovih lopova nigdje netreba

  • vogon 07.02.2020.

    Riječka predstava nije bila kulturna nego karnevalska. I to jedna od lošijih u povijesti riječkog karnevala.

  • 06.02.2020.

    Što se manje pojavljuju, bolje svima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare