To je to što me zanima!

Premijer Plenković izrazio sućut zbog smrti predsjednika UAE-a: 'Izgubili ste velikog čovjeka'

Šeik Kalifa, koji je rođen 1948., došao je na vlast 2004. u najbogatijem emiratu Abu Dhabiju i postao je čelnik UAE-a. U subotu ga je naslijedio polubrat
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i poglavara Abu Dhabija, šeika Kalife Bin Zajeda Al Nahjana koji je umro u petak, priopćila je vlada u nedjelju.

PROGLAŠENO ŽALOVANJE Umro je predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, bio je i poglavar emirata Abu Dhabija

- UAE je izgubio velikog čovjeka i ozbiljnog državnika, koji je s dalekovidnošću i predanošću radio za dobrobit svog naroda i svoje zemlje - rekao je Plenković te dodao da su njihove misli uz kraljevsku obitelj i prijateljski narod UAE-a kojima upućuje izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja u ime vlade Republike Hrvatske i njegovo osobno.

SMJENA NA VLASTI Novi čelnik UAE-a sastao se s Emmanuelom Macronom dok svjetski čelnici odaju počast

Šeik Kalifa, koji je rođen 1948., došao je na vlast 2004. u najbogatijem emiratu Abu Dhabiju i postao je čelnik UAE-a. U subotu ga je naslijedio polubrat, princ prijestolonasljednik šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan, koji je i dosad smatran de facto čelnikom bogate zaljevske monarhije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare