To je to što me zanima!

Plenković s bankarima: Ako se provede zakon, dajemo novac

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas s predstavnicima Sberbanka, VTB Bank (Austria), Erste&Steiermarkische, Raiffeisenbank te Privredne i Zagrebačke banke
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković sastao se u četvrtak s koorodinacijskog odbora banaka s kojima je razgovarao o 'lex Agrokoru', a predstavnici banaka su pozdravili donošenje tog zakona i izrazili spremnost da osiguraju likvidnost Agrokora i sigurnost dobavljačima, ako dođe do primjene zakona, priopćeno je iz Vlade. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Sberbanka, VTB Bank (Austria), Erste&Steiermarkische, Raiffeisenbank te Privredne i Zagrebačke banke na njihov zahtjev, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću Vlade.

Predsjednik Vlade, kako se nadalje navodi, predstavnike banaka detaljnije je upoznao sa Zakonom o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je danas usvojen u Hrvatskom saboru, te nastojanjima koje poduzima Vlada Republike Hrvatske vezano uz financijske poteškoće u Agrokoru kako bi zaštitila gospodarsku i financijsku stabilnost Hrvatske. 

Predstavnici Koordinacijskog odbora banaka pozdravili su donošenje zakona te izrazili spremnost da osiguraju likvidnost kompanije i sigurnost dobavljačima ukoliko dođe do primjene Zakona", zaključuje se u priopćenju Vlade.

Hrvatski sabor danas je usvojio Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, popularno zvan 'lex Agrokor'. 

Taj je Zakon danas objavljen i u Narodnim novinama (broj 32/2017.), a kako je predviđeno da na snagu stupi prvog dana od dana objave, Zakon će na snazi biti od sutra, 6. travnja.

Ranije danas s članovima koordinacijskog odbora banaka sastao se glavni izvršni direktor za restrukturiranje Agrokora Antonio Alvarez III. koji je, nedugo nakon izglasavanja Zakona u Saboru, izjavio da su banke spremne financirati operativno poslovanje i operativne financijske potrebe koncerna, pod uvjetima prioriteta prema "lex Agrokoru".

Alvarez je u izjavi novinarima u Agrokoru rekao kako se sastao sa svim članovima koordinacijskog odbora banaka, uključujući Erste banku, Intesa San Paolo (PBZ), Raiffeisenbank, Sberbank, Unicredit (Zagrebačka banka) i VTB banku.

"Oni nastavljaju podržavati daljnje poslovne operacija grupe kao i sve druge doprinose, posebno zaposlenika i dobavljača tijekom ovog izrazito neizvjesnog razdoblja. Oni jednoglasno izražavaju podršku i namjeravaju financirati operativno poslovanje i operativne financijske potrebe grupe pod uvjetom prioriteta prema novom Zakonu izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je upravo izglasan u Hrvatskom saboru", rekao je Alvarez.

Dodao je kako to moraju potvrditi i kreditni odbori tih banaka, "koji su upravo u ubrzanom procesu". 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Otorinac 07.04.2017.

    drugim rječima: ili po mojem ili po mojem, pa vi radite šta hoćete. druge nema dok sam ja na vlasti

  • tko nije lud nije normalan 07.04.2017.

    Ne smijete to raditi,to je kriminal.Tolike milijarde kn ćete Vi vraćati stranim lihvarima ,zbog njihove pohlepe što ih je jedan privatnik prevario??? Ovo je VELEIZDAJA

  • 07.04.2017.

    Premijeru, čiji novac vi dajete?

Komentiraj...
Vidi sve komentare