To je to što me zanima!

Baterija lokatora ispraznila se godinu prije nestanka aviona

Obitelji 239 putnika i posade godišnjicu nestanka aviona obilježile su nizom komemoracija. Objavljeno je i novo izvješće s podacima o nestalom zrakoplovu
Vidi originalni članak

Malezijski premijer Najib Razak rekao je u nedjelju kako su i dalje odlučni pronaći avion s leta MH370 koji je nestao bez traga prije godinu dana. Dodaje kako i dalje imaju nade da će pronaći zrakoplov.

- Riječi ne mogu opisati bol kroz koju prolaze obitelji onih koji su bili na tom letu. Nedostatak odgovora i konačne potvrde pronalaska olupine sve je učinio još težim za podnijeti - rekao je premijer u izjavi. 

Obitelji 239 putnika i članova posade na letu iz Kuala Lumpura za Peking u nedjelju su obilježile godišnjicu nestanka nizom komemoracija. Neke i nisu prošle bez sukoba. U Pekingu su se obitelji nestalih sukobile s policijom dok su pokušavali nakon molitve dati izjave za strane medije. Jedna je žena tako rekla da je i dalje uvjerena kako je njezina kći još živa i da će joj se vratiti, prenosi Reuters

Baterija lokatora ispraznila se godinu prije nestanka

Malezijska je vlada uoči godišnjice objavila i svoje izvješće o nestanku Boeinga 777, u kojem se navodi kako se baterija podvodnog lokatora ispraznila godinu prije nestanka zrakoplova. No, osim te anomalije u izvješću se navodi gomila tehničkih podataka o zrakoplovu, pozadina posade, podaci s radara, servisni zapisi, no nema novih podataka  koji bi objasnili gdje je avion nestao i što mu se dogodilo. Što se tiče baterije navodi se kako bi zbog nje bili nešto smanjeni izgledi za pronalazak zrakoplova. Ističe se kako je baterija lokatora uređaja koji je snimao podatke u kokpitu i dalje radila, piše AP.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 08.03.2015.

    sta se svi cudite i zgrazate, ni kod nas kornatska tragedija nije razjasnjena i to me jako smeta za razliku od ovoga, gdje su puno veci i jaci igraci ukljuceni

  • Yansha 08.03.2015.

    Podvodni lokator da ostane bez baterije godinu dana prije nesreće? De kog lažu!? A i ak je to slučaj onda priznaju krivnju da nerade servis na svojim avionima što je ubojstvo iz nehaja. Ko tu koga!? Ak se i nevaram ta baterija se nekoristi osim ak nedođe do nesreće. A lokator je u crnoj kutiji što znači da JE NEMOGUČE DA OSTANE BEZ BATERIJE PRIJE LETA.

  • matemate1 08.03.2015.

    Ljudi koji misle da je lako pronaći nešto u oceanu na nekoliko tisuća metara dubine trebaju provjeriti mozak. Nismo istražili 5% oceana, više znamo o površini Marsa nego o njima. Pa se ne sramotite teorijama zavjere.

Komentiraj...
Vidi sve komentare