To je to što me zanima!

Premijer prosvjednicima: "Čak i moje strpljenje ima granica!"

U Turskoj sukobi između prosvjednika koji traže ostavku premijera i policije traju već deset dana, a premijer je u nedjelju poručio kako i njegovo strpljenje ima granicu
Vidi originalni članak

Policija se treću noć zaredom sukobila s prosvjednicima u Ankari. Interventni policajci su na prosvjednike ispaljivali suzavac i rastjerivali ih vodenim topovima. Najmanje jednog prosvjednika udarili su palicama, piše RTE. Prosvjednici su se okupili ispred američkog veleposlanstva, a nakon akcije policije mnogi su ozlijeđeni. 

U Turskoj sukobi između prosvjednika koji traže ostavku premijera Erdogana i policije traju već deset dana, a premijer je u nedjelju poručio kako i njegovo strpljenje ima granicu. Svojom izjavom izazvao je ogorčenje među ljudima na ulici.

- Bili smo strpljivi. Mi ćemo biti strpljivi, ali čak i strpljenje ima kraj -  rekao je Erdogan i dodao da je do lokalnih izbora ostalo sedam mjeseci i da ljudi tada svima daju lekciju demokratskim putem, na biralištima. 

Sukobi su izbili i u gradovima Izmiru i Adanu na jugu zemlje, a u jednoj istanbulskoj četvrti prosvjednici su gađali i vrijeđali policiju. 

Demonstracije kojima se traži ostavka premijera Erdogana održavaju se u 78 gradova diljem zemlje, a u masovnim prosvjedima dosad je poginulo troje ljudi, dok ih je oko 5000 ozlijeđeno. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Deanmartin 10.06.2013.

    u Turskoj je izbila ludnica, jungferica je postala trudnica, ne hebite u Turskoj bez gumice, jer dobit će te po glavi sa gumene palice

  • 10.06.2013.

    sTRPLJENJE???!!!...pa ovaj ima retoriku -obrnuto proporcionalno ko i naša vlada .-/

  • ilmare 10.06.2013.

    Nismo mi kao turci i grci. Imamo strpljenja toliko da nas se pohvaljuje za odricanja koje podnosimo. I umjesto GRRR mi se glasamo BEEE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare