To je to što me zanima!

Premijerka se šetala po sajmu, a Kirin se pravdao

Bivši ministar policije, Ivica Kirin, rekao je da o slučaju FIMI Medija ne može ništa komentirati, ali je naglasio da je uvijek sve radio pošteno i časno
Vidi originalni članak

Na Sajmu Zadruga hrvatskih branitelja u Virovitici premijerka Kosor pojavila se dobro raspoložena. Uz nju su bili potpredsjednik Vlade Pankretić, ministri Popijač i Ivić te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Dok je premijerka obilazila izložbene braniteljske štandove gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin je sa strane pojašnjavao zašto se danima nije progovorio o slučaju Fimi Medij.
- Ja znam što ću vam reći, a vi onda… Što se tiče istrage Uskoka u slučaju FIMI Medija, koje provode nadležne institucije ja samo mogu reći, dok se postupak ne okonča, neću davati nikakve komentare ni izjave. Što se tiče mene osobno, sve što sam do sada radio, na svim poslovima, radio sam časno, moralno, pošteno i krajnje odgovorno - izjavio je kratko novinarima Ivica Kirin. Kirin je poslije rekao da nije izbjegavao medije, već da ih nije, pojedinačnim izjavama, htio dovesti u neravnopravan položaj. Kaže da je znao da će u nedjelju na Sajam zadruga hrvatskih branitelja, zbog premijerke Kosor, doći i mnogi novinari, te da je zato izjavu dao tek u nedjelju. Kirin je ispričao da je projekt promidžbe u MUP-u, dok je bio ministar, javno predstavljen, da je rečeno koliko će koštati i kako će se provodi, pa ga čudi što tada, i svih godina poslije, nitko nije primijetio da u realizaciji tog promidžbenog projekta nešto nije bilo u redu.
- Neki dan sam saznala i za neke ugovore vezane za promidžbu kroz neke tvrtke, između 2001. i 2003. godine gdje su se poslovi sklapali nagodbom i pogodbom, a nisu išli preko javnog natječaja. Radi se o velikom iznosu od oko 28 milijuna kuna - istakla je Kosor izbjegavajući konkretnije odgovore o ovom novom slučaju. Na kraju je po zna koji put ponovila da je dala beskompromisnu potporu Državnom odvjetništvu, Uskoku i policiji da obave svoj posao u bori protiv korupcije i kriminala..

Idi na 24sata

Komentari 8

  • plavi cvijet 03.10.2010.

    Što da se kriminalma skupina u vezi FIMI MEDIE dosjetila pa otvorila nekoliko takvih firmi? Mogli su rascjepkati ugovore malo ovoj, malo onoj. Da li bi se onda uopće saznalo? U budućnosti bi se to trebalo strogo kontrolirati.

  • JerkoKC 03.10.2010.

    Da pošteno i časno,\"POLA MENI POLA TEBI\"

  • getanin 03.10.2010.

    A KOJI je ovaj na ražnju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare