To je to što me zanima!

Preminula je 'mala lavica': Bolest bila jača od Leone

Leona Zajšek (2) iz Zagreba borila se s rijetkim oblikom leukemije. Starija sestra (5) joj je prije pet mjeseci dala koštanu srž. Ništa joj nije pomoglo...
Vidi originalni članak

Roditelji su je nazivali malom lavicom. Iako je imala samo dvije godine, Leona Zajšek hrabro se borila s rijetkim oblikom leukemije, takozvanom juvenilnom mijelomonocitnom leukemijom. U Hrvatskoj liječnici s ovim oblikom nisu imali gotovo nikakvih iskustava pa su Leonini roditelji Damir i Daniela pomoć potražili u Njemačkoj, gdje je malenoj u srpnju prošle godine transplantirana koštana srž njezine petogodišnje sestre Lane. Nakon dugotrajnog liječenja i mukotrpnih tretmana koje je maleno biće otrpjelo s neviđenom snagom, bolest je, nažalost, bila jača. Iako je transplantacija uspjela, Leona se nikad nije uspjela othrvati bronhiolitisu, bolesti dišnih puteva. Zbog nje je bila na respiratoru, a stanje joj se polako pogoršavalo. Djevojčica je umrla  u 7 sati u bolnici u Njemačkoj. Leonini mama i tata gotovo su nijemi od tuge.
- Iskreno hvala svima na pomoći - uspio je jedva reći shrvani Damir zahvaljujući mnogim ljudima koji su financijski pomogli.
On i supruga u ovom trenu još ne znaju kako krenuti dalje i nastaviti živjeti, a u Njemačkoj će ostati još tjedan dana.
U petak se već tijekom prijepodneva tuga poput vala proširila internetskim forumima. Leonu oplakuju znani i neznani, a većina njih piše kako nas je napustio još jedan anđeo koji je pred sobom imao cijeli život. Izrazi sućuti tužnoj Leoninoj obitelji  dolaze iz svih krajeva Hrvatske.

ZA DIJAGNOZU MORALA PROĆI PRAVO MUČENJE
Liječnici nisu znali što je Leoni. Prvo su posumnjali na neki oblik leukemije pa promijenili mišljenje. Spominjali su i mononukleozu te alergiju na gluten. Četiri puta su joj vadili koštanu srž, punktirali limfne čvorove, slali na pretrage...


SEKA LANA (5) LEONI DALA KOŠTANU SRŽ
Mama Daniela i tata Damir planiraju jednoga dana kćeri Lani reći kako je upravo ona svojom koštanom srži seki Leoni spašavala život. Lana je sad još malena i ne razumije tragediju kroz koju prolazi cijela njezina obitelj.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • milangirl86 16.01.2010.

    srce mi se steže... iskrena sućut obitelji...

  • predator1 16.01.2010.

    strasno ,ubitacno do bola,,,sam sam osjetio sto znaci kad ti umre djete,jebo boga ,pravdu i nepravdu ,al nije pošteno od zivota...

  • kritičarka123 16.01.2010.

    Iskrena sućut obitelji. Ovo je pretužno! A ovaj retardus koji lupa po negativnom očito je zlostavljano dijete ili ga se vlastita majka odrekla. Pa i ja bi se odrekla tako bolesnog i poremečenog uma. Očito nemaš muda javno se obratiti pa lupaš pod kojekakvim nickovima. Ako si hrabar,a nisi jer ni obična kukavica,chup chup pilence. Ostani jadan i sje..ban i prikvači se mami na sisu,pa se javi kad ti mozak sazrije. Molimo za tebe!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare