To je to što me zanima!

Preminuo Bruno Zorica Zulu, legendarni ratni zapovjednik: 'Vodio si nas kroz najveće oluje'

Njegova sahrana bit će u subotu 27. 1. 2024. na gradskom groblju u Ivanić Gradu uz visoke vojne počasti u 14 sati
Vidi originalni članak

Jutros je preminuo general Bruno Zorica Zulu, objavili su na Facebook stranici Bojna Frankopan.

- Kao otac vodio si nas kroz najveće oluje, siguran u konačnu pobjedu. Prvi si nosio križ kako bi nas ponosnim stazama naših predaka doveo časno i uzdignute glave na sam oltar domovine.

- Danas u 5.00 sati, nisi nas napustio, jer ti nikada nisi napuštao svoje dečke, kako si nas zvao - sinove. Danas mi imamo najjačeg anđela čuvara na nebu. Sahrana Brune Zorica Zulu bit će u subotu 27. 1. 2024. na gradskom groblju u Ivanić Gradu uz visoke vojne počasti u 14 sati. 

- Obitelji i suborcima iskrena sućut i počivao u miru Božjem. Neka ti je laka Hrvatska grudu za koju si se borio do zadnjeg dana svoga života- napisali su u objavi.

ŠOKANTNA VIJEST ZA ATLETIKU Bivši svjetski prvak u skoku s motkom umro je u 30. godini. 'Otišao je tako mlad, tragedija'

Bruno Zorica rodio se 20. veljače 1952. u Ivanić Gradu. Zbog svojeg legionarskog iskustva sudjelovao je u stvaranju specijalnih postrojbi HV-a. Nakon incidenta kojeg je izazvao tijekom Hrvatskog proljeća 1972. i u bijegu od tadašnjih vlasti utočište je pronašao Francuskoj, u Legiji stranaca. Tamo ostaje kao legionar do početka Domovinskog rata.

Borio se na mnogim ratištima u Hrvatskoj, a njegova je postrojba imala ključnu ulogu u ofenzivnim akcijama Hrvatske vojske.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Slovenac xtrem 26.01.2024.

    Kapa dole,za sve što si učinio za Hrvatsku

  • zivikako znas 24.01.2024.

    R.I.P čovjek🇭🇷✌️

  • Matador_1 24.01.2024.

    Počivaj u miru Božjem

Komentiraj...
Vidi sve komentare