To je to što me zanima!

Preminuo don Anto Baković, guru populacijskog pokreta

U nesmiljenoj borbi za demografsku obnovu sredinom 90-ih često je nastupao u medijima. 'Množite se da nas bude više', poručivao je tada don Anto Baković
Vidi originalni članak

Svećenik koji je utemeljio nekoliko pronatalitetnih udruga, Anto Baković, umro je u KBC-u Zagreb. Kako je izvijestila Informativna katolička agencija, od 6. siječnja nalazio se u Svećeničkom domu sv. Josipa, a u četvrtak ujutro prevezli su ga u bolnicu, gdje je i umro. 

Don Anto Baković je uređivao i izdavao Narod, mjesečnik za demografsku obnovu i duhovni preporod. U nesmiljenoj borbi za demografsku obnovu sredinom 90-ih često je nastupao u medijima. 

- Množite se da nas bude više - poručivao je tada don Anto Baković. 

Svojim idejama ostao je vjeran do smrti. Tako je u jednom od zadnjih intervjua, koji je dao prije tri godine za tportal, ustvrdio:
- Ništa nije važnije nego da se narod održi. Demografi najavljuju smrt hrvatskog naroda. Svake godine nestaje grad veličine Karlovca. Današnja je Hrvatska staračka država. 

Poznata je i njegova izjava kako je na Hrvatskoj televiziji sa zgražanjem gledao dva sata erotski film “Emanuela”. Neki će ga pak pamtiti kad je u televizijskoj emisiji sav ozaren kimao glavom slušajući pjesmu “Svaki spermij je svet” iz filma “Smisao života” skupine britanskih komičara Monthy Pythona. 

Brojne njegove izjave završavale su u rubrici “Greatest shits” tjednika Feral tribune.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • ciri bu ciri ba 27.01.2017.

    A zasto ne napisete komunjarski novinari da je don Bakovic jedini svjedok srbocetnickog pokolja iz 2. svjetskog rata ?,poznatiji kao Drinski mucenici.

  • PATRICIA 27.01.2017.

    Zgrazao se nad filmom "Emanuella",a ipak ga gledao dva sata....bas zanimljivo.Ocito nije bio tako "grozan" filmic.

  • PATRICIA 27.01.2017.

    Antipatican lik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare