To je to što me zanima!

Preminuo Ivica Bednjanec, autor poznatog lika Lastana

Bednjanec je bio jedan od najkvalitetnijih hrvatskih autora stripa svih vremena. Autor je stripova "Durica", "Nježni sport", "Osmoškolci", "Genije" te "Jasna i osmoškolci"
Vidi originalni članak

Poznati i cijenjeni strip crtač Ivica Bednjanec preminuo je u utorak u Zagrebu u 77. godini. Bednjanec je bio jedan od najkvalitetnijih i najproduktivnijh hrvatskih autora stripa svih vremena. Autor je stripova "Durica", "Nježni sport", "Osmoškolci", "Genije" te "Jasna i osmoškolci". Od 1968. godine započinje njegova suradnja s "Modrom lastom" gdje je tri desetljeća objavljivao popularnog "lastana". Godinama je predstavljao svoju zemlju na velikim svjetskim izložbama stripa te je dobitnik brojnih nagrada. Posljednji ispraćaj Ivice Bednjanca bit će u petak u 13.20 sati na groblju Miroševac. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bluberry 16.02.2011.

    Veliki čovjek u čijim stripovima smo nalazili sebe i uživali u bezbrižnom djetinjstvu.

  • piroška 16.02.2011.

    Dragi Ivice, s tobom je otišao još jedan dio našeg djetinjstva i naše mladosti. Počivaj u miru i znaj da nam Lastan, Nježni i ostali tvoji likovi ostaju u trajnoj uspomeni uz žalost što današnji klinci nemaju ono što smo mi imali uz tvoje stripove i likove.

  • user_68632 16.02.2011.

    Ajoj... :-(

Komentiraj...
Vidi sve komentare