To je to što me zanima!

Preminuo je poznati hrvatski psihijatar Vladimir Gruden

Dr. Vladimir Gruden preminuo je u 81. godini na poslovnom putu. Nikada se nije žalio na zdravlje, no bilo je poznato da je imao srčanih problema
Vidi originalni članak

Istaknuti hrvatski neuropsihijatar i psihoterapeut Vladimir Gruden umro je u Bjelovaru u 81. godini, javlja Večernji list u subotu navečer. Kako su doznali od članova obitelji, Gruden je bio na poslovnom putu u Bjelovaru gdje mu je pozlilo. 

Vladimir Gruden rodio se 1939. godine u Osijeku. U Zagrebu je 1963. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, a doktorirao je 1979. godine. Nakon specijalizacije iz neuropsihijatrije, djelovao u Centru za zaštitu mentalnoga zdravlja (poslije Klinici za psihološku medicinu) Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu, gdje je bio voditelj odjela stacionarne psihoterapije, potom Psihoterapijskoga centra za parcijalnu hospitalizaciju, a od 1995. do 2003. bio je predstojnik Klinike; redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Glavno je područje njegova rada bila psihoterapija, na tom je području napose razradio autogeni trening, agnostičku i autoopservacijsku terapiju, tehnike hipnoze te integralnu psihoterapiju. Autor je brojnih knjiga i znanstvenih radova.

Idi na 24sata

Komentari 228

  • M.CherryLips 12.01.2020.

    Šteta što su ga mediji odlučili prikazivati isključivo kao "kontroverznog psihijatra" ...Tko ga je imao priliku slušati na njegovim predavanjima koja je držao u Centru za kulturu Trešnjevka (po cijeni 20kn) ili ici na njegov vrlo povoljan autogeni trening, taj ima drugačije misljenje o njemu...Taj izuzetan stručnjak je radio u svojoj 81.godini, s toliko ljubavi prema poslu, s puno volje i strpljenja za ljude, smiren, otvoren, često brutalno direktan, mudar, duhovit, pristupačan..Mislim sve najbolje o njemu. Šteta da je već otišao.

  • MINI-sun 12.01.2020.

    Divan covjek ,nadasve duhovno bogat na svim zivotnim poljima...vjecna mu slava bila,pocivao u miru!

  • 12.01.2020.

    poznati tajkun sa plavim kovertama ,sta ces kad covjek ne zna piti ,,sljivu ,on je mislio da je to rakija ,,a ono podizac ,srca,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare