To je to što me zanima!

Preminuo pod anestezijom tijekom rutinskog zahvata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dragutinova operacija vađenja tkiva trajala je oko 20-tak minuta. Tijekom zahvata nije bilo nikakvih problema, no on se nije probudio iz anestezije...
Vidi originalni članak

Nazvao me je liječnik i rekao da mu je žao, ali da je moj suprug umro na operacijskom stolu. Mislila sam da se netko neslano šali, kaže Zagrepčanka Štefanija Svečnjak (54). Njen suprug Dragutin (57) je, zbog sumnje na tumor grla, u četvrtak ujutro išao na vađenje tkiva za biopsiju u zagrebačku bolnicu Merkur. Ta najčešće bezopasna operacija izvodi se pod općom anestezijom. Dragutinova operacija trajala je oko 20 minuta. Tijekom zahvata nije bilo nikakvih problema, no Dragutin se nije probudio iz anestezije. Pokušavali su ga reanimirati, ali nisu uspjeli pa su konstatirali smrt u 10.55 sati.
- Ja još uvijek ne mogu vjerovati da je moj Dragutin mrtav. Ujutro je od kuće otišao potpuno zdrav. Jest da je imao to nekakvo tkivo na vratu, ali još me je požurivao da idemo što ranije u bolnicu kako bi što prije saznali što je to - govori utučena Štefanija. Požalila se kako su neke sestre u bolnici Merkur prema njima bile izrazito bezobrazne.
- Šetali su nas iz jedne sobe u drugu. Sestre su galamile na nas samo jer smo pitali kamo trebamo dalje ići. Ostavila sam supruga na operaciji i rekli su mi da idem kući. Dok sam izlazila, čula sam jednu sestru da je za nas komentirala kako zbog ovakvih svako jutro mora piti tablete protiv glavobolje - ispričala je Štefanija.
Iako šokiran i tužan, Dragutinov sin Igor (32) sumnjičav je prema čitavom slučaju i načinu na koji je njegov otac iznenada umro. Prisjetio se zadnjeg dana kada ga je vidio živog, upravo tog četvrtka kada je išao na bezazlen zahvat vađenja tkiva za biopsiju.
- Čitava ta priča mi je jako sumnjiva. Otac je bio veseo i šaljivo raspoložen tog jutra. Sam je išao do bolnice, zafrkavao se kako više neće moći pjevati nakon što ga operiraju. Sve je bilo normalno. A onda me nekoliko sati kasnije zove majka i govori da su joj javili kako je otac umro. Sve to mi je užasno nevjerojatno i čudno - komentirao je Dragutinov sin Igor Svečnjak po stoti put proučavajući povijest bolesti pokojnog oca.

DRAGUTINA SU OŽIVLJAVALI SAT VREMENA
Liječnik bolnice Merkur koji je operirao Dragutina (na slici), dr. Tin Znaor, kazao je kako će se tek obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti Dragutina Svečnjaka.
- Na žalost, pacijenti se ponekad jednostavno ne probude iz anestezije. To je rijetkost, ali zna se dogoditi. I sumnjam da je to bio slučaj kod gospodina Svečnjaka. Mi smo ga pokušavali oživjeti sat vremena, ali, na žalost, iako smo dali sve od sebe, nismo uspjeli u tome - ispričao je liječnik dr. Tin Znaor.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • zvizek 22.03.2009.

    Obitelji preminulog iskrena sućut.

  • zvizek 22.03.2009.

    Anestezija je ponekad opasna i za zdravog mladog čovjeka. Ponekad se ne zna na koji je lijek alergičan bolesnik.Kada ga se u anamnezi pita o alergijama na pojedine lijekove često bolesnici kažu da nisu nikada imali problema što se kasnije pokaže kobno. Ne znam zašto novinar potpiruje vatru navodnim povicima osoblja koje je u gužvi i pod velikim pritiskom bolesnika. Novinaru ,,malo porazmisli o svom pisanju jer to ne ide čak ni tebi u prilog. Eksluziva i skandal ne objavljuju se na takav način. Ne znam tko ti dopušta raditi i objavljivati neprovjrene informacije.

  • Sofi 22.03.2009.

    Ja sam rodila u Merkuru i sve sestre na odjelu rodilja su bile bezobrazne do bola. Kad bi ih nešto pitale (sve cure u sobi su bile prvorotkinje koje ništa nisu znale o bebama), su samo galamile na nas, u stilu \'Tak to mora biti\', \'Normalno je da beba plače\' itd.. tako da smo se osječale ko idioti. A na kraju nam nisu niti odgovorile na konkretna pitanja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare