To je to što me zanima!

Preminuo posljednji preživjeli član posade na Hindenburgu

Nijemac Werner Franz tada je bio 14-godišnji dječak koji je radio kao poslužitelj na njemačkom cepelinu koji se srušio u New Jerseyju 6. svibnja 1937. godine
Vidi originalni članak

Posljednji preživjeli član posade na cepelinu Hindenburg preminuo je u 93. godini , piše Daily Mail.

Werner Franz bio je 14-godišnji dječak koji je radio kao poslužitelj na njemačkom cepelinu koji se srušio u američkom Lakhurstu, New Jersey 6. svibnja 1937. godine. U tragediji je poginulo 35 ljudi koji su bili u cepelinu te još jedan čovjek na tlu. Preživjelo je 23 od 36 putnika te 39 članova posade od njih 61, koliko ih je bilo na letu. Werner je bio jedan od preživjelih.

Preminuo je 13. kolovoza 2014. godine u Frankfurtu, a njegovu smrt potvrdio je Dan Grossman, povjesničar čija su specijalnost upravo zrakoplovi. Nakon pada Hindenburga, Franz se vratio u Njemačku te radio kao zrakoplovni tehničar tijekom Drugog svjetskog rata.

Vjeruje se da je posljednji preživjeli putnik na cepelinu, Werner Doehner , još uvijek živ. Na Hindenburgovom letu bio je kao 8-godišnji dječak koji je putovao s obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Marly 02.09.2014.

    Bože, pa on je onda imao samo 14 godine i radio je kao poslužitelj. Počivao u miru

  • colonelo 02.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • The_Man 02.09.2014.

    nistje se sjetili spomenut cioniste koji su ga i zapalili

Komentiraj...
Vidi sve komentare