To je to što me zanima!

Preporod prosvjedovao jer nisu u odboru za pregovore

Sindikat Preporod ima 8000 članova, a Ž. Stipić kaže da premijerka ne želi za socijalnog partnera sindikat koji je vrlo kritičan prema potezima vlasti
Vidi originalni članak

Članovi sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod odlučili su u petak poslati poruku Vladi. Skupili su se na Britanskom trgu oko 11 sati i krenuli put Ureda za socijalno partnerstvo u Mesničkoj ulici. Glavne i odgovorne za trenutnu situaciju smatraju premijerku Jadranku Kosor i Vitomira Begovića, predstojnika Vladinog ureda za socijalno partnerstvo. S parolama poput: "Jadranka i Vito, može li to zakonito?", "Pregovori bez Preporoda, to je sve mlaka voda." i "Begoviću dosta Begovanja, mi nismo tvoje kokoši!" krenuli su niz zagrebačku ulicu Ilicu. Dosta im je, kažu, da drugi pripadnici sindikata govore i pregovaraju s Vladom u njihovo ime.
- Nema smisla od trulih pregovora, ulica je jedina dobra poruka - poručio je predsjednik Preporoda Željko Stipić. Kažu kako ne žele pristati na ukidanje niti smanjivanje božićnica, regresa niti troškova prijevoza, o čemu se trenutno pregovara sa Vladom. Još jedan razlog njihova prosvjeda je odluka Gospodarskog socijalnog vijeća kako za Preporod nema mjesta u njihovim redovima. Preporod, čiji su pripadnici došli i iz Pule, Splita, Osijeka i Međimurja, je podržao i Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih Hrvatskih sindikata, koji je poručio da treba hitno mijenjati Vladu koja nema hrabrosti suočiti se sa sindikalnom scenom. Prosvjed su završili paleći negativni odgovor GSV-a na njihovu molbu da ih prime u pregovarački tim.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare