To je to što me zanima!

Presica policije o vršnjačkom nasilju u Dugom Selu: 'Poduzeli smo niz mjera za prevenciju'

Policija je završila kriminalističko istraživanje nakon slučaja vršnjačkog nasilja u školi u Dugom Selu
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje zbog tučnjave pred školom u Dugom Selu.

Policija je danas na presici predstavila rezultate provedbe "preventivno-represivnih aktivnosti radi sprječavanja rizičnih i neprihvatljivih ponašanja mladih". Na predstavljanju rezultata policijske akcije sudjelovala je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću, Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji te Kristijan Suša, voditelj Službe temeljne policije u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Suša je kazao kako su od rujna poduzeli niz mjera s ciljem spriječavanja neprihvatljivog ponašanja.

- Legitimirano je preko 300 maloljetnika, njih 9 je zatečeno u prekršaju protivno zakonu o zaštiti maloljetnika - izvijestio je voditelj Službe temeljne policije.

POTVRDILA POLICIJA Opet napad kod škole u Dugom Selu: Pretukli su jednog dječaka

- Unazad nekoliko godina zabilježen je pad broja takvih kaznenih dijela. Cilj je svima da se takve stvari više ne događaju - rekla je Goatti.

Grubišić Požar je kazala kako ni trojica privedenih maloljetnika, a ni žrtva, nisu povezani sa sličnim slučajem iz kolovoza koji se dogodio u istom mjestu te je naglasila da je 'vrlo je loša praksa da se stigmatiziraju učenici jedne škole'.

Napomenula je i da se o svakom događaju obavještava nadležno općinsko državno odvjetništvo za mladež u Zagrebu i Centar za socijalnu skrb "kako bi centar mogao poduzeti sve pravne mjere radi zaštite takve djece".

- Uzmite u obzir da se radi o maloljetnim počiniteljima i maloljetnim žrtvama, sve je jako kompleksno. Počinitelji su bili maskirani, a odmah po zaprimanju odjave smo krenuli u intervenciju i učinili sve kako bi bili sigurni da je upravo ta osoba ona koja je počinila to kazneno djelo - objasnila je Grubišić Požar i dodala da uhićeni nisu od ranije evidentirani u policiji.

Potvrdili su također da se jučer ispred iste škole dogodio još jedan napad. Više o tome pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • RIBIĆ005 20.10.2022.

    Jel to Pikan

  • salkomalo 19.10.2022.

    14 godina neće niti na salušanje znači do 14 godina možeš krast ubijat silovat i nikom ništa u HR! PS. očito i Horvatinćić ima 14g

  • 19.10.2022.

    Kad su roditelji konformisti i trtaroši. Može nečiji tata biti i pet puta jači od mene, ali da moje dijete bude prebijeno potukao bih se s krkanom pred njegovim neodgojenim djetetom koliko god puta treba i koliko god puta nakon toga skupljao vlastite zube, ali derište bi ga tjednima gledalo barem s jednom šljivom pod okom. A ako niti to ne bi dalo rezultata onda bi fasovalo i derište.

Komentiraj...
Vidi sve komentare