To je to što me zanima!

Presreli razgovore: Al-Qa'idine vođe planirale 'nešto veliko'

State Department je nakon otkrića da vođe Al'Qa-ide planiraju napad pozvao Amerikance da napuste Jemen i poslao zrakoplove koji će ih evakuirati
Vidi originalni članak

Američke obavještajne službe su prošle nedjelje presrele razgovor vodećih ljudi Al-Qa' ide u kojemu govore kako žele ''učiniti nešto veliko''. Čini se kako je ta informacija bila ključni razlog zbog kojeg su SAD zatvorile veleposlanstva diljem Bliskog istoka. 

Navodno je nasljednik Osame bin Ladena, Ayman al-Zawahiri, raspravljao sa šefom organizacije za Arapski poluotok Nasirom al-Wahishijem o velikom napadu na muslimanski praznik Laylat al-Qadr koji je bio prošlog vikenda, piše Telegraph.

U razgovorima navodno nije spomenuta nikakva metoda ni cilj napada, a izvori iz obavještajnih službi otkrivaju kako nije bila riječ o napadu na teritorij SAD-a već o napadu na ciljeve u Jemenu gdje Al-Qa'ida ima velike resurse za izvođenje napada. 

State Department evakuira veleposlanstvo u Jemenu

U međuvremenu je State Department naredio evakuaciju veleposlanstva SAD-a iz Jemena, nekoliko dana nakon što je zatvoreno 19 veleposlanstava diljem Bliskog istoka. U priopćenju u utorak istaknuli su kako je evakuacija naređena zbog potencijalnih terorističkih napada. 

Izdali su i upozorenje svojim građanima te ih pozvali da napuste zemlju zbog visoke opasnosti za sigurnost, piše AP

Kako javlja CNN, dva američka transportna zrakoplova sletjela su u Jemen kako bi evakuirali američke državljane nakon prijetnji terorističkim napadom. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • knightrieder 08.08.2013.

    Mislim da nakon one afere sa prisluškivanjem ameri već neznaju što bi izmišljali da opravdaju te svoje postupke.Uz toliku nestašicu hrane,nezaposlenost,sušu i slične stvari ispada da netko nema drugog posla nego non stop kuje kad će nekog napasti.Nije da toga nema ali ovo je već pomalo paranoja kao što je i bezobrazluk pratiti sve i svakog i narušavat njegovu privatnost.

  • najiram 10 07.08.2013.

    a kaj opče ameri po svetu delaju nego potiču ratove i terorizam -----gražani svijeta udaljite se od amera oni su nekontrolirani ubojice jedini koji su upotrijabili atomsko oružje treba ih razoružati da bi se spasilo čovječanstvo oni su jedina pritnja čovjeku.....i svemu živom na svijetu...oni potiču islamiste na bombe i prodaju im eksplozive čak ih i obučavaju za te rabote.....treba se kloniti amera po svaku cijenu....ili če nas ubiti....oni su neobuzdani stroj zla i ubojstava.....

  • Mrstrims 06.08.2013.

    Bit će tu kad tad velikih posljedica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare