To je to što me zanima!

Press: Posjet Kosor Kosovu je promicanje antisrpske politike

Posjet premijerke Prištini ocjenjuje se kao potpora Hashimu Thaçiju, u trenutku kada su odnosi Beograda i Prištine na najvišoj točki usijanja, piše beogradski list
Vidi originalni članak

Dolazak hrvatske premijerke Jadranke Kosor u Prištinu, najavljen za 24. kolovoza, nastavak je promicanja antisrpske politike kojoj ona i njena stranka HDZ pribjegavaju u zadnje vrijeme kako bi politički oživjeli i podigli popularnost među desno orijentiranim hrvatskim glasačima, ocjenjuju sugovornici beogradskog Pressa koji u današnjem broju donosi opširnu analizu pozadine posjeta hrvatske premijerke Kosovu.

Posjet Jadranke Kosor Prištini ocjenjuje se kao potpora Hashimu Thaçiju, u trenutku kada su odnosi Beograda i Prištine na najvišoj točki usijanja - u iščekivanju nastavka pregovora i rješenja pitanja položaja srpske zajednice na sjeveru Kosova, a „dodatno guranje prsta u oko" Beogradu od strane Jadranke Kosor je što se ovaj posjet najavljuje kao prekretnica u „ekonomskim odnosima dvije zemlje", koja dolazi nakon što je Priština blokirala svoje granice za uvoz robe iz Srbije i ostavila „prazan prostor" na tržištu Kosova, piše Press koji Kosovo i dalje naziva "pokrajinom" i "samoproklamiranom državom" iako ju je priznalo 80-tak država.

Ekonomist Goran Nikolić ocjenjuje kako Hrvatska nema toliko veliko zanimanje za „osvajanje" prostora na tržištu Kosova, već su odnosi u regiji takvi da posjet Jadranke Kosor u ovom trenutku više ima simboličan značaj za nju i njenu stranku.

Idi na 24sata

Komentari 196

  • zumba30 16.08.2011.

    svi mi skupa idete na živce..živim u hrvatskoj..i uopće nisam na to osobito posebna..s obzirom na cjelokupnu situaciju...a šta vi mali obični ljudi se toliko prepucavate preko foruma i komentara...tu je super a?svi svima sve mogu reći..u tome se očituje balkanska kultura i mogu reći da smo mi svi jednako..pa šta je bilo bilo je...generacije su se silne promijenile od tog nesretnog rata..a mi stalno isto...i zbog takvog načina razmišljanja ni srbi ni hrvati neće stići daleko..razlikujemo se u malim nijansama..a to nije dovoljno da se nekoga od nas toliko ponižav.dakle te nove generacije su djeca koja ne trebaju znati te ružne stvari..potičite vašu djecu..da budu pametnija od nas i rješavaju sukobe na pametniji način.začepite svi skupa i malo se zamislite kuda ovaj svijet vodi.svaki čovjek i svaka osoba...muškarac ili žena su bitne stavke na ovom planetu i vi svi kao individua bi mogli doprinjeti boljem sutra.mir!

  • lolita 29 16.08.2011.

    U pravu su sto se ovog prvog dijela tiče!! Pošto su sve pokrali i razjeb.. i pošto su svuda postavili svoju rodbinu i politički podobne i pošto ih je narod napokon prozreo i shvatio ko su HDZ-u jedini adut u rukama ostaje mržnja prema srbima i prokleti rat!! Nažalost sve do izbora možemo očekivati svašta od njih jer su već pokazali da ne prezaju ni od čega samo sa ostanu na vlasti!! a sto se kosova tiče ja ne znam koji kur.. ide tamo jedino ako joj ameri nisu naredili da mora!! Jer od njih nikakve koristi nema jedino možemo imati probleme!!!

  • mjm 16.08.2011.

    još jedna lijepa dnevnica

Komentiraj...
Vidi sve komentare