To je to što me zanima!

PRESUDA: Hrvoje Žužić dobio pet godina zatvora

Sutkinja karlovačkog suda uz zatvorsku kaznu dala mu je i tri godine zabrane vožnje. Ružićina majka rekla je kako Žužić nije naučio lekciju
Vidi originalni članak

Hrvoje Žužić osuđen je na pet godina zatvora i tri godine zabrane vožnje automobila. Žužić će ostati u pritvoru, a četiri mjeseca provedena u pritvoru ubrojit će se u petogodišnju kaznu.  Kada su čuli presudu roditelji Ružice Pavić samo su pognuli glavu i tužno gledali u pod. Nakon izrečene presude Željko Žužić je eksplodirao.  
- Ovdje se nije sudilo Hrvoju Žužiću već sinu tajkuna - derao se, a supruga Vesna, koja je također sutkinja kazala je da presuda protivna svakoj sudskoj praksi. Na to se javio Ružičin tetak Slavko koji joj je rekao :" Vas treba u zatvor, a ne njega. Roditelji su krivi za sve što se dogodilo". Vesna Žužić ljutito mu je dobacila: " Ja se vama ne obraćam". Jedan od trojice Žužićevih branitelja Veljko Miljević najavio je žalbu na presudu.
- Sud je zakazao. Izrekli su drakonsku kaznu - kazao je Miljević. Ružičina majka Mirjana Pavić briznula je u plač nakon čitanja presude. Kazala je kako smatra i roditelje odgovornima.
- Mislim da nije naučio lekciju. Takvi ljudi nikada ne nauče - kratko je komentirala Žužićevu kaznu od pet godina. I otac Hrvoja Matijašića kazao je kako mu je teško.
- Mladost je i s jedne i s druge strane - rekao Marinko Matijašić.



ŽUŽIĆ TRAŽIO OPROST RUŽIĆINIH RODITELJA
- Imam za nadodati jedino to da mi oprosti obitelj ozlijeđenog Hrvoja i pokojne Ružice. Ne radi smanjenja kazne, nego da skinem bar malo tog tereta s duše, koji ću ionako nositi čitav život, rekao je Hrvoje Žužić u utorak na suđenju.  Njegovi roditelji Željko i Vesna Žužić su zaplakali.
U utorak svjedočio je maloljetni konobar Hrvoje Ivanković (17). Ivanković je bio suputnik okrivljenog Žužića.  
- Kad sam davao iskaz istražnom sucu, bio sam čudan. Sve je točno što je Hrvoje Žužić rekao - započeo je svoj iskaz Ivanković. Spomenuo je kako je i on vidio crni skuter koji u obrani navodi Žužić, no rekao je kako ga je vidio tek 200-300 metara od mjesta nesreće. Tvrdi kako su se cijelo vrijeme iza njih vozili specijalni policajci, koji su nakon nesreće i pozvali policiju, a zatim su otišli. Ponovio je da je za vrijeme nesreće vezao tenisice i da nakon sudara odmah otrčao do Corse. Iako je u iskazu istražnom sucu rekao kako je Corsa od njih prije nesreće bila udaljena oko 10-15 metara sada je rekao kako je bila udaljena 50-60 metara. Sutkinja ga je upitala što je istina. Dugo je šutio i uzdisao: "Onda je valjda bila udaljena od 10-30 metara", rekao je Ivanković.
Tužiteljica je u završnom govoru ocijenila iskaz Hrvoja Ivankovića konfuznim i prilagođenim Žužićevu iskazu. Dodala je kako Žužićev priču o skuteru smatra samo pokušajem umanjenja vlastite odgovornosti. Žužićev branitelj Ante Madunić u govoru je zamolio roditelje stradale Ružice i ozlijeđenog Hrvoja da se njihova bol ne pretvori u mržnju te zatražio od sutkinje da se i Hrvoju Žužiću da prilika da normalizira svoj život.
- Hrvoje Žužić je u jako lošem stanju. U sedam dana koliko je bio na slobodi tri puta je posjetio psihijatra, dobio je tikove i osjeća jaku grižnju savjesti. Njegova pognuta glava odraz je njegovog psihičkog stanja - zaključio je Madunić, prije presude.

Idi na 24sata

Komentari 392

  • lukašen 30.12.2007.

    Dobio je pet godina zato što je država za sve kriva.Treba uvesti doživotni zatvor za pijane vozaće pa bi se malo drugčije ponašali TATINI sinovi.

  • fratello 24.12.2007.

    U Americi gdje zivim za ovo bi dobio barem 20 godina (gdje bi ga pederi izjebali barem par *** na dan)i jos koju godinu psihijatrije koju izgleda treba i njegov inteligentni tatica. Zato Zuzici pokrijte se usima i ljubite noge tom sudiji i zakonu . Vi ste napravili tog kretena i trebali bi robijati zajedno sa njim. I to u Americi da i vasa guza bude ko tunel Sveti Rok.

  • erikal 22.12.2007.

    mislim da je kazna sasvim u redu, iako je bio trenutak ne pažnje, dečko je to zaslužio. ugasio je jedan život, a na mjestu te djevojke je mogao biti bilo tko od svih nas! treba razmisliti prije nego što se sjedne za volanom u pijanom stanju, šteta što to svi ne mogu pa se događaju takve tragedije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare