To je to što me zanima!

Presuda Jadranke Kosor: Sanader je rušio državu!

Kosor ne želi voditi Vladu i nositi odgovornost, a da netko drugi vuče konce. Sanader: Prihvaćam odluku Predsjedništva, ako je za dobrobit HDZ-a
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor na konferenciji je rekla da je HDZ-u počinjena nepopravljiva šteta, te da je Sanader svojim  istupom teško prekršio statut i to po prvi puta u povijesti stranke. Dodala je da je uže vodstvo stranke o tome raspravljalo na nizu sastanaka tijekom cijelog dana.
- Prihvaćam odluku stranke, ako je to za dobrobit HDZ-a - izjavio je Ivo Sanader za Večernji list.
- Ocjena je da ovo što se jučer dogodilo može voditi rušenju Vlade. Sanaderov istup unio je uznemirenost u stranku.  U ovoj godini moramo završiti pregovore, jer ocjena da ne znamo što radimo vodi tome da bi se pregovori mogli zaustaviti - dodala je Kosor. Odluku o brisanju Ive Sanadera iz članstva stranke, uže vodstvo prihvatilo je sa 16 glasova za, tri protiv i dva suzdržana. Protiv su bili Luka Bebić, Mario Zubović i Damir Polančec, a suzdržani Bianca Matković te Petar Selem.
- Primjedbe koje su u nedjelju iznesene štetne su ne samo za HDZ, nego i za Vladu, budućnost koalicije, pa i Hrvatske. Jer primjedba da HDZ, koji je okosnica Vlade ne zna što radi, može voditi i rušenju Vlade. Nikome ne možemo dopustiti da to čini, bez obzira na njegovo ime i prezime - kazala je Kosor. Dodala je da je to netko od njih učinio prije osam mjeseci, na ovakav način, da bi izletio kroz prozor. Kosor je dodala i kako Sanadera nisu zvali na sjednicu jer niti on nikoga nije zvao u nedjelju na svoju konferenciju, niti ih je obavijestio da ju namjerava održati.
- Ja neću voditi stranku i Vladu na taj način da ja nosim  odgovornost, a da netko drugi vuče konce - rekla je predsjednica HDZ-a. Dodala je da se ne boji toga da Sanader aktivira mandat iako je prije šest mjeseci rekao i obećao da se povlači.
- Ako se misli vratiti u aktivnu politiku, neka objasni zašto je prije šest mjeseci uopće otišao, jer to nije nikada učinio. Nakon svih krvavih odluka koje smo morali donijeti, ne može netko sada samo doći i reći: 'Ja se vraćam'.  Na pitanje hoće li povući kakve poteze protiv Luke Bebića koji je otvoreno stao uz Sanadera, Kosor nije željela otvoreno odgovoriti.
- Danas pričam o ovome o čemu sam vas bila dužna izvijestiti - kazala je Kosor , no dodala je: 'Sutra je novi dan'.  Uz Kosor su tijekom obraćanja o izbacivanju Sanadera stajali Vladimir Šeks, Ivan Šuker, Darko Milinović, Andrija Hebrang, Ivan Jarnjak, Gordan Jandroković te Božidar Kalmeta.
Luka Bebić je ranije ljutit napustio predsjedništvo stranke na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu. Sanader je na konferenciji u nedjelju rekao da je deficit u vođenju stranke očit te da je HDZ pobjednička stranka, a ne stranka od 12 posto. Najavio je svoj povratak u aktivnu politiku.

KOSOR SE U VLADI SASTALA S BAJIĆEM I KARAMARKOM
Premijerka se nakon dramatičnog izbacivanja Sanadera iz stranke u ponedjeljak navečer na Markovom trgu sastala sa glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i ministrom policije Tomislavom Karamarkom. Kako piše Jutarnji list premijerka se htjela konzultirati o mogućim posljedicama 'stranačkog puča na nacionalnu sigurnost. Ponovo je naglasila kako će MUP i Ured državnog odvjetnika imati odriješene ruke za provođenje istraga o korupciji te da u borbi ne smije biti zaštićenih. Kosor će se u utorak sastati sa koalicijskim partnerima.

>>> U HDZ-u OD JUTRA RASPRAVALJAJU O SANADERU 
>>> SANADER RUŠI JADRANKU: DOLAZIM OPET SPASITI HDZ!
>>> SANADER: ODRADIO SAM SVOJE, VRIJEME JE ZA DRUGE
>>> OD SIROMAŠNOG DJEČAČIĆA DO PREMIJERA

Idi na 24sata

Komentari 162

  • Determinator 08.01.2010.

    Ma rušio je ku.ac! Gradio je kult ličnosti kao svi vi koji ste mu pomogli u krađi i sada kada je voda stigla do grla umjesto da priznate potop onog što ste zvali hrvatska desnica, sada se pravite pošteni i Bogom dani! Sram vas može bit i zlo se zlom vraća! Naše siromaštvo, bit će vaša bolest! Ako je Boga i pravde, nakon sveg ovog zla koje ste nam priredili, umrijet ćete svi u mukama! Svi vi scenaristi uništenja jednog poštenog naroda koji je prekulturan da se pobuni i drugim dijelom preglup da shvati kakvo ste zlo!

  • volimzagreb 05.01.2010.

    JADRANKA - LEGENDO

  • aniramida 05.01.2010.

    meni to izgleda ko da će oni svi sad svoja govna sakriti preko iveka na način da rade od jadnog naroda budaletine..narod si misli, kako su pošteni ovi koji su sredili iveku izlazak, a zapravo je to sve zamašćivanje očiju nama običnim ljudima, sve je samo moć i vlast..a nas ko .ebe

Komentiraj...
Vidi sve komentare