To je to što me zanima!

Presuda je u igru vratila Zakon o potrošačkom kreditiranju

Ovim zakonom se ograničavaju minusi po tekućem računu, a propisuje i uvjete za promjenu kamatnih stopa. Vlada bi o Zakonu trebala raspravljati idućih dana
Vidi originalni članak

Vlada će idućih dana raspravljati o Zakonu o potrošačkom kreditiranju, a njegove izmjene aktualizirala je presuda protiv banaka u Slučaju Franak. Donošenje zakona očekuje se na jesen, a dobio je na težini jer će u nastavku suđenja obje strane njegova rješenja koristiti kao argumente, piše Večernji list.

Ovim zakonom se ograničavaju minusi po tekućem računu, a propisuje i uvjete za promjenu kamatnih stopa. Jedno od rješenja u zakonu je da se kamatne stope na kredite u švicarcima vrate na početnu razinu. 

Za ovaj tjedan dogovoreno je usuglašavanje ministra financija Slavka Linića sa zainteresiranim stranama. Uz banke će na usuglašavanju biti i potrošačke udruge, a moguće je da će banke nakon presude pomirljivije razgovarati. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • liliana 09.07.2013.

    A da se malo pozabaviš gospodarstvom?

  • grumla 08.07.2013.

    Može samo da mi je znat kako kad nemam više stalni radni odnos i plača mi je smanjena i ti krediti poravnanja su totalna iluzija jer onda opet trošiš malo više nego što možeš i u godinu dana si na istom i gorem. Ja bi bio najsretniji da nemam ni kredita ni minusa ali onda bi još uvijek živio kod roditelja ili u nekoj brvnari bez struje i vode !

  • Barinjo 08.07.2013.

    gospodine Liniću ja vjerujem da mislite najbolje s ovim ali mi nije jasno kako to da građanima možete ograničit minus (svojevrsni kredit) a država može dizat kredite dokle god vam netko hoće dat a kad nemože kredit onda idete rasprodavat državnu imovinu dok u istom trenutku vi neželite štedit niti kune nego sve više trošite na svoj luksuz

Komentiraj...
Vidi sve komentare