To je to što me zanima!

Presuda: Norac državi mora platiti 108 tisuća kuna odštete

Država je tražila da joj se isplati novac kojim je nadoknadila štetu dvjema žrtvama Mirka Norca, Tihomira Oreškovića i Stjepana Grandića za zločin iz 1991. godine
Vidi originalni članak

Osuđeni ratni zločinac Mirko Norac, Tihomir Orešković i Stjepan Grandić moraju platiti oko 108.000 kuna državi koja je ranije obeštetila njihove žrtve iz Gospića zbog ratnog zločina počinjenog 1991. godine. 

Nepravomoćnom presudom, koju je u srijedu objavio Općinski građanski sud u Zagrebu, Norcu, Oreškoviću i Grandiću naloženo je da državi plate 107.536 kuna sa zateznim kamatama od 17. travnja prošle godine te da nadoknade trošak u iznosu od 3.750 kuna. 

Država, koju je zastupalo Općinsko državno odvjetništvo, tužbenim zahtjevom tražila je da joj Norac, Orešković i Grandić isplate novac u iznosu u kojemu je ona Stojanki i Đorđu Boriću nadoknadila štetu pretrpljenu zbog prisilnog odvođenja i zatočenja u vojarni Perušić u listopadu 1991. godine. 

Grandić, Orešković i Norac su na Županijskom sudu u Rijeci prije 11 godina osuđeni zbog ratnog zločina nad gospićkim Srbima 1991. 


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare