To je to što me zanima!

Presudu Stepincu je trebalo poništiti. Ali Turudićeva odluka je samo još jedna slijepa ulica

EXPRESS Veliki esej o revidiranoj presudi kontroverznom kardinalu i zbog čega je taj postupak, kako kaže Expressov autor, samo još jedna slijepa ulica u rješavanju tog važnog slučaja
Vidi originalni članak

Kako se proteklih dana i tjedana intenzivirala rasprava o imenovanju Ivana Turudića, u dijelu javnosti (desnom) isticalo se kao jedna od njegovih velikih zasluga činjenicu da je ukinuo presudu nadbiskupu Alojziju Stepincu iz 1946. i time stavio njegov slučaj ad acta, a on sam da je “pokazao privrženost poštovanju načela pravde i poštenja”. Presudu Stepincu trebalo je poništiti, ali nipošto time njegov slučaj nije stavljen ad acta. Turudićeva je presuda zapravo samo jedna od slijepih ulica u rješavanju slučaja Stepinac. Turudić je odradio zadatak koji mu je njegova Partija dala (koja, inače, parazitira na Crkvi).

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • gliva 07.03.2024.

    a kaj je to balansiranje, nitko njemu nije radio o njegovoj glavi osim mržnje prema novoj vlasti koja je koncipirana prema sistemu Katoličke crkve!

  • tuti fruti 11 07.03.2024.

    golštajn.Hahaaa.

  • Tomxxx 07.03.2024.

    Dakle, Goldstein zamjera Stepicu što je ipak bio čovjek, a ne svetac. Čovjek koji je morao balansirati sa narodom i vlasti da bi mu glava ostala na ramenima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare