To je to što me zanima!

Pretučeni dječak sam jede, priveli četvero sumnjivaca

Policija je privela četiri mladića za koje sumnjaju da su povezani s premlaćivanjem. Roditelji misle da dječaka nakon što su ga pretukli ugurali u bus
Vidi originalni članak

Tri dana su prošla od napada na dječaka iz Sesveta. Policija je u subotu privela četiri mladića. Sva četvorica privedenih su maloljetnici. U tijeku je kriminalistička obrada. U nedjelju ujutro znat će se imaju li privedeni veze s premlaćivanjem te hoće li, i protiv koga, policija podnijeti kaznene prijave. Dječak (14) je pretučen u četvrtak oko 18 sati pri povratku iz škole. Pronađen je na travi ispred Doma zdravlja u Sesvetama. Od udaraca koje je zadobio zatvorena su mu oba oka, ima višestruki prijelom nosa, potres mozga te rasječenu usnicu.
- Moj sin je danas malo bolje i počeo je jesti kašastu hranu. Malo nam priča o napadu. Još je u šoku i velikom strahu, ispričala nam je dječakova mama. Roditelji su i dalje ogorčeni na ponašanje nekih učenika u Osnovnoj Školi Luka u Sesvetama. Njihovo dijete koje je mirno i povučeno neki učenici verbalno maltretiraju već nekoliko godina. U cijeloj priči ostaje nepoznanica gdje je dječak bio između 17.25 kada je pušten iz škole i oko 23 sata kad je pronađen na travi ispred Doma zdravlja. Roditeljima je ispričao da je poslije škola sjeo u lokalni bus prema kući. Na autobusnoj stanici u Šimunčevečkoj cesti dočekala su ga tri mladića. Odmah su ga na stanici počela tući što su vidjeli i neki susjedi.
- Dva dječaka što žive u kući pored autobusne stanice ispričala su mi da su vidjeli da se na ulici nešto događa. Grupica dječaka okružila je nekoga i udarala ga- rekla nam je majka pretučenog dječaka. Što je s njihovim sinom dalje bilo ni oni sami ne znaju. Pretpostavljaju da su ga napadači ugurali u lokalni autobus i ostavili negdje u gradu. Majka misli da su se prepali kad su vidjeli što su mu napravili a strah ih je bilo da ga odvedu u Dom zdravlja. Tog istog dana oko 18 sati tri nepoznata mladića ušla su u trgovinu u blizini autobusne stanice.
- Došli su kod mene u trgovinu i počeli nas nešto zezati. Djeca mi nisu bila poznata. Bili su obučeni u crno i nešto su pričali o mobitelu, ispričala nam je gospođa koja je tada radila u trgovini. Podsjetimo dječaku su nasilnici ukrali mobitel te tražili novac.

INSTITUCIJE VIKENDOM ŠUTE O NASILJU
Ured pravobraniteljice za djecu, kako stoji u poruci telefonske sekretarice, radi od ponedjeljka do četvrtka. Na telefone Centra za socijalni rad nitko se ne javlja, isto kao ni u Ministarstvu obrazovanje.

MLADI NASILJEM PRIVLAČE POZORNOST
U Hrvatskoj je paradoksalna situacija, postoji građanska inicijativa za sprječavanje nasilja, a s druge strane između nadležnih ministarstava ne postoji nikakva koordinacija. Nastavnike i roditelje treba usmjeriti na obrazovanje o prevenciji nasilja, smatra prof. dr. pedagogije i sociolog Zlatko Miliša. Dodaje kako je mladima nasilje postalo zabava i igra. Vjeruje kako mladi na taj način pokušavaju privući pozornost budući da ne vide autoritete ni u državnim aparatima, ni u školi.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • lobotomix 27.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_44807 27.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • rođin rođo1 27.02.2010.

    nemam riječi za djela koja u zadnje vrijeme rade školarci.zanima me šta na ovo sve kažu roditelji četvorice \"junačina\"ili su ponosni što imaju takvu djecu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare