To je to što me zanima!

Preuzeo je krivnju umjesto oca te će nevin ići u zatvor

Sead S. (59) u siječnju je naletio na pješaka, koji je kasnije preminuo. Kako bi spasio oca, sin S. S. (17) priznao je njegov zločin. Prijeti mu pet godina
Vidi originalni članak

Šapnuo mi je: 'Ti si maloljetan, tebi neće ništa, a mene bi strpali u zatvor’, kazao je S. S. (17) iz zagrebačkog naselja Utrine. Njemu na Općinskom kaznenom sudu za maloljetnike u Zagrebu sude za izazvanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Za zločin koji nije počinio prijeti mu i do pet godina zatvora. Mladić je policiji ispričao da je krajem siječnja udario pješaka u Sloboštini kako bi spasio oca Seada S. (59) od progona.
Sead, inače državljanin BiH, vozio je crveni Ford Escort Avenijom Većeslava Holjevca. Na križanju s Nežićevom ulicom na zebri udario je Josipa Radolovića (71) i pobjegao. Pješaka su s teškim ozljedama prevezli u bolnicu, gdje je umro tri dana poslije. Mladić je u to vrijeme bio kod kuće s majkom D. Š. i dvoje prijatelja. Majka se sjeća kako je Sead došao kući izvan sebe. Nazvao je sina i tražio ga da siđe. Dok je Sead razgovarao sa sinom, pred zgradu su stigli policajci. Kazao im je da je tati ukrao ključeve i da je on vozio. Nakon što je Sead u ožujku dobio treći srčani udar i preminuo, obitelj je odlučila otkriti istinu. Majka kaže da neće dopustiti da joj dijete završi u zatvoru za nešto što nije učinio.




OBITELJ PJEŠAKA TRAŽI ODŠTETU

Supruga pokojnog Josipa Radolovića nije znala da je počelo suđenje S. S. Kaže da su oni od policije dobili izvješće da je mali sve priznao te ne zna šta on sad hoće. Obitelj pješaka pokrenula je privatnu parnicu, kojom od S. S. traže oko pola milijuna kuna odštete.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • trešnja 17.08.2009.

    A gdje je bila ta majka dok se je to dešavalo...što nije tada rekla starom da ne da da joj dijete sjedi umjesto njega...tad je bila brižna supruga...sada hoće biti brižna majka...a ja bih i nju kaznila pa nek bude brižna i u zatvoru!!!

  • spider87 17.08.2009.

    da je sanader bolji političar do toga nebi došlo. sanaderu srami se!!!

  • Markzg 17.08.2009.

    Ja sad nebih pitao \"kakav je to otac?\" nego \"kakva je to naša \"zaostala policija\". Da se kod nas gledaju otisci prstiju prije bi se otkrivao počinitelj. Ali zašto baš moramo biti iza svih 20 godina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare