To je to što me zanima!

Prevarili fiskalizaciju: Kupili su softver i utajili 1,4 milijun kuna

Taj softver omogućava se da s već izdanih i naplaćenih računa, preko elektroničkih uređaja, obrišu računalne stavke, koje su potom tako izmijenjene prosljeđivali prema centralnom sustavu ...
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv sedmoro ljudi i tri pravne osobe iz Rijeke, Punata i Krka zbog sumnje da su utajili porez ili carinu. 

Sumnja se da su šestorica vlasnika ugostiteljskih objekata, od 1. siječnja 2017. do 31. svibnja 2018., kako bi izbjegli plaćanje poreza, od 41-godišnjaka kupili poseban računalni program. Taj softver omogućava se da s već izdanih i naplaćenih računa, preko elektroničkih uređaja, obrišu računalne stavke, koje su potom tako izmijenjene prosljeđivali prema centralnom informacijskom sustavu nadležnog ministarstva. 

Sumnja se da su hrvatski proračun tako oštetili za 1.407.468,00  kuna. U odnosu na sedmog, osmog i devetog okrivljenika, sumnja se da su u svojim ugostiteljskim objektima posjedovali inkriminirane programe za fiskalizaciju, priopćio je DORH.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • domoljub029 10.09.2018.

    Sramotno,sve sami lopovi oko nas.Naša HDZ stranka tome mora stati na kraj !

  • kinezojapanac 09.09.2018.

    Hvala Bogu imaju od koga vidjeti i učiti.

  • jelacicplac 08.09.2018.

    Tko o čemu, kurva o poštenju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare