To je to što me zanima!

Preživio moždani udar pa onda i opekline iz požara

Teško opečeni Siniša Sučević nije htio tuđu krv. Uspio se oporaviti. Siniša je sredinom studenoga 2009. stradao u eksploziji plina u kući u Lučkom
Vidi originalni članak

Svaka čast liječnicima na njihovu trudu i profesionalnosti. Duboko sam im zahvalan, ali Bog, Jehova, mene je vratio među žive. Da Jehova nije bio uz mene, ne bih sad bio tu, priča Siniša Sučević (47), koji se čudesno oporavio od teških opeklina koje su mu zahvatile čak 80 posto tijela. Siniša je sredinom studenoga 2009. stradao u eksploziji plina u Lučkom. Plinska boca je eksplodirala rano ujutro, a Siniša je baš bio na bolovanju zbog moždanog udara. Kuća u kojoj je živio kao podstanar gotovo je sravnjena sa zemljom i umalo je izgorio u sobi. Već i što je preživio ovakvu eksploziju bilo je svojevrsno čudo, a i oporavak koji je uslijedio u Klinici za traumatologiju može se tako nazvati. Isprva liječnici u Traumi uopće nisu mislili da će preživjeti. Situaciju je dodatno zakompliciralo što je ovaj zagrebački ekonomist Jehovin svjedok i ni pod koju cijenu ne želi primiti tuđu krv. Ako to učini, kaže, neće moći uskrsnuti nakon smrti. Krv je sveta, smatra, i jedina koja čovjeka može spasiti je ona Isusova. Davno je kod javnog bilježnika ovjerio i izjavu u kojoj strogo brani liječnicima da mu daju transfuziju. Velika etička dilema u kojoj su se liječnici našli na kraju se rasplela spontano - Siniša se oporavio bez ijednog operativnog zahvata pa mu nije ni zatrebala transfuzija koja je pri takvim operacijama nužna.
- Imao je sreću što su mu opekline uglavnom bile II B stupnja, što znači da je ispod oštećene kože bilo još zdravih stanica. Svakodnevno smo ga previjali, čistili i kupali, a ujedno pazili da organizam dobija mnogo tekućine i kvalitetnu hranu - kaže dr. Aleksandra Munjiza s Odjela za opekline i dodaje da je Siniša kroz oporavak dobio sve moguće infekcije. Ipak, izvukao se čak i iz toga pa će već za nekoliko dana ići kući.
Proteklih mjeseci ponovno se zbližio s bivšom ženom, s kojom ima četvero djece, i čim se još malo oporavi Siniša će drugi put oženiti istu ženu. Kaže da se ni u jednom trenu nije bojao za život, a iskreno priznaje da bi liječnicima izuzetno zamjerio da su mu dali transfuziju. Uvjerenja koja ima od ranog djetinjstva, kaže, ne bi pogazio ni po cijenu (ovog prolaznog) života.

TVRDI DA NIJE KRIV ZA EKSPLOZIJU BOCE
Siniša kaže da se ne sjeća zašto je boca eksplodirala. Posljednje što pamti je glas svog stanodavca koji je vikao: “Plin!” i zazivao njegovo ime. Sljedećih pet tjedana Siniša je u Klinici za traumatologiju proveo bez svijesti. Istraga je pokazala da su uzrok eksplozije najvjerojatnije ljudski faktor i nezatvorena plinska boca, ali Siniša tvrdi da je svoju bocu uredno zatvorio i da nije krivac za eksploziju koja je potpuno razorila kuću.

VJERA U BOGA JOŠ JE ČVRŠĆA
Siniša vrlo emotivno govori o daru života koji je dobio nakon tragedije i ne može pritom suspregnuti suze. Njegova vjera u Boga još je čvršća nego prije i veseli se novom životu koji ga iščekuje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • collino 24.02.2010.

    Stravično, nešto ovakvo u 21.stoljeću živi i laprda.

  • fluffy 24.02.2010.

    ubila ga pamet

  • blue_one 24.02.2010.

    Jahve ti se očito obratio sa željom da ljudima uništiš kuću,automobil,život...! Kako ćeš živjet s tim i te ljude pogledat u oči!? Jadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare