To je to što me zanima!

Preživjela transplantaciju srca dva puta u pet godina

Leanne je u svojih 18 godina promijenila čak tri srca i tako postala jedna od najmlađih pacijanata koji su uspjeli preživjeti čak dvije transplantacije
Vidi originalni članak

Zbog kardiomiopatije, poremećaja rada srčanog mišića, srce Britanke Leanne Nicholson (18) otkazalo je 2003. godine. Liječnici su njezinim roditeljima, Heleni i Robu, kazali da joj nema spasa. Ipak, pronašli su joj novo srce. Budući da srce nije bilo savršeno kompatibilno, Leanne je često imala problema. Konačno, drugo srce potpuno je otkazalo u siječnju. Ponovno je završila na operacijskom stolu, ali organ koji bi joj odgovarao trebao je stići u bolnicu tek za tri dana. Spojili su je na umjetnu pumpu, ali ona ju je mogla samo kratko održavati na životu. Operacija je bila uspješna i djevojka se dobro oporavila.
- Sretni smo što je sve dobro završilo. Nakon transplantacije prvog srca oporavljala se pet mjeseci u bolnici. Ovaj put je već nakon mjesec dana bila kao nova - rekao je otac Rob. Leanne je zahvalna objema obiteljima koje su joj donirale srce i tako joj dvaput spasili život.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • aanaaa 01.03.2008.

    tebe sam Bog čuva! želim ti mnogo zdravlja i da anđeli i dalje budu uz tebe

  • entoni 29.02.2008.

    Jadna hrabra cura medicinsko čudo nadajmo se da ovaj put tvoj organizam uz pomoć lijekova neće odbiti novu pumpu za život važnu ! Isus te čuva sigurno !

  • bigmama 29.02.2008.

    ti si curo sretnica

Komentiraj...
Vidi sve komentare