To je to što me zanima!

Preživjeli dječak rodbinu je u bolnici dočekao nasmijan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mali Ruben odmah je prepoznao svoju rodbinu koja ga je u četvrtak posjetila u libijskoj bolnici. Dječak je jedini uspio preživjeti pad aviona u Libiji
Vidi originalni članak

Vladinim zrakoplovom u Tripoli su u četvrtak ujutro doputovali ujak i teta preživjelog Rubena van Assouwa (9). Odmah su ih prevezli u bolnicu gdje ih je dočekao nasmješeni Ruben. Svjedoci kažu da ih je dječak odmah prepoznao i jako im se obradovao, prenosi nizozemski Telegraaf. S obitelji Rubena doputovali su i neki nizozemski ministri i istražitelji avionskih nesreća. Nizozemski dužnosnici kažu da će dječaka prebaciti u Nizozemsku čim to dozvoli njegovo zdravstveno stanje. Ruben je u srijedu preživio pad Airbusa koji se srušio kraj piste u glavnom gradu Libije. Dječaka su nakon pada aviona hitno prebacili u bolnicu gdje su ga operirali. Svjetski mediji pišu kako je Ruben spasiocima koji su ga našli u olupinu tek uspio reći "Nizozemska! Nizozemska!". Ruben je zadobio više prijeloma nogu. U nesreći je ostao bez brata Enza (11), majke Trudy (41) i oca Patricka (40). S obitelji je u Južnoafričkoj republici bio na safariju. Rubena su novinari prozvali 'čudom'.

IZ OLUPINE SU IZVUKLI 96 TIJELA
Spasioci su iz olupine zrakoplova, koji se u srijedu srušio u Libiji, izvukli 96 tijela poginulih putnika. Obitelji poginulih u četvrtak će doći u bolnicu kako bi identificirali svoje najmilije. Istražitelji su cijelu noć bili na mjestu nesreće, a francuski stručnjaci pomažu libijskim kolegama otkriti uzrok avionske nesreće. Mjesto gdje se avion srušio osigurava vojska. U Airbusu koji se srušio kraj piste bilo je najviše Nizozemaca, njih 61. Zastave su u Nizozemskoj zbog poginulih spuštene na pola koplja. Avion tvrtke Afriqiyah Airways letio je iz Južnoafričke Republike za Veliku Britaniju. Srušio se oko 6 sati po lokalnom vremenu kod zračne luke libijskog glavnog grada. Trebao je sletjeti u Tripoli te nakon kraćeg zaustavljanja nastaviti put za London. Afrički mediji pišu kako je avion imao tehničkih problema. Prije nego li je udario o tlo avion je eksplodirao. U padu je poginulo 103 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Curious 13.05.2010.

    Život se ne mjeri brojem udisaja nego brojem trenutaka od kojih zastaje dah......netko ili nešto ima još planova s njim...želim ti sreću i oporavak.

  • pernica 13.05.2010.

    ovo je stvarno NEMOGUĆE....ostao živ iako se avion zapalio prije pada??? žao mi je što je izgubio roditelje i brata-to je velika tragedija, ali sigurno ima simbolike u tome što je PREŽIVIO!!! želim mu svu sreću ......bar ima tetu i ujaka.....

  • chuperak 13.05.2010.

    s planeta kriptona ? ha ha h a

Komentiraj...
Vidi sve komentare