To je to što me zanima!

Priče branitelja: Što smo sve morali priznati u logorima

Tjerali su me da jedem papar i sol, stalno me tukli i onda tražili priznanje, svjedočio je Purda. Branitelji pričaju da su u logorima morali lajati na žarulju dok se ne ugasi
Vidi originalni članak

Ustajte, ustajte! - povikali su. U logor su ušla djeca i žene. Počeli su nas pljuvati. Netko od Srba rekao je: “Dobro ih pogledajte. To su ustaše. Pljujte po njima jer više nisu zaslužili!” - prisjeća se Danijel Đuđar (41) iz Borova Sela dana u srpskom logoru Stajićevu. Nakon pada Borova naselja 19. studenoga priveli su ga s još nekoliko stotina branitelja i strpali u bus.

Svezani plastičnim lisicama, ugurani u bus, jedan na drugom kao sardine, premlaćeni, bili su uvjereni da se nikad neće vratiti u svoju zemlju. No, svakodnevne udarce palicama, pendrecima i letvama podnosili su hrabro. Najviše je boljelo što su im gazili dostojanstvo.

Više pročitajte u 24sataExpressu...

Idi na 24sata

Komentari 67

  • jaca 27.02.2011.

    Vu-Ra sve napiši.neka se zna.

  • ko-kores 27.02.2011.

    dođi četo,da ti e...m majku,

  • Vu-Ra 27.02.2011.

    Ne bole me logori u kojima sam proveo 9 mjseci od toga 4mjeseca u samici Bole me slike iz Domovinskog rata na kojima naš narod ljubi skute braniteljima, a danas dobar dio toga narodagovori kako su ti branitelji išli u rat iz osobnog interesa.Boli me to što Vukovar još uvijek nije Hrvatski grad. Trgovine gdje kupujete hleb, ili druga gdje kupujete kruh. Kafić u kojem pijete kafu ili u drugom kavu. Škole pola na čirilici pola na latinicii ne samo to, povijest na latinici po Hrvatskom programu obrazovanja, a čirilca istorija po srpskom programu. Poslije toga svega pitam se gdje ja to živim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare