To je to što me zanima!

Prihvatili ponudu MOL-a za dionice Ine zbog krize

Institucionalni ulagači prihvatili su ponudu u kojoj se MOL obvezuje platiti 2.800 kn po dionici Ine. Odluka je uvjetovana krizom na svjetskim tržištima kapitala
Vidi originalni članak

Predstavnici AZ mirovinskih fondova, Auctor brokerske kuće, Erste investa, PBZ CO mirovinskog fonda i PBZ Investa na sastanku u utorak odlučili su prihvatiti javnu ponudu MOL-a u kojoj se ta kompanija obvezuje platiti 2.800 kuna po dionici Ine.
Zaključeno je da su se tijekom protekla tri tjedna tržišne prilike značajno promijenile jer je na svjetskim tržištima kapitala nastupila kriza koja je značajno smanjila vrijednost kompanija i dovela do propasti velikih financijskih institucija.
S obzirom na stanje na cjelokupnom svjetskom financijskom tržištu, svaki od navedenih institucionalnih investitora pojedinačno će odlučiti u kojem će omjeru prihvatiti javnu ponudu MOL-a za dionice Ine. Institucionalni ulagači i dalje smatraju da ponuđena cijena ne predstavlja fundamentalnu vrijednost dionica Ine te izražavaju nadu da će se nastavak privatizacijskog procesa nakon javne ponude odvijati u povoljnijim tržišnim prilikama i da će biti postignuta bolja cijena koja će prema važećim zakonskim odredbama biti ponuđena i onima koji prihvate javnu ponudu MOL-a.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prcnicije 01.10.2008.

    ccc...treba prodavat dok nismo u eu,kad budemo bilo bi skuplje...svejedno,stranac prodaje,stranac kupuje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare