To je to što me zanima!

Prijatelji izdaju Bandića, ali on ipak ide prema vrhu

Ivo Jelušić je pobjegao od "gradonačelnika RH". Veći broj mladih SDP-ovaca se priklonio Zoranu Milanoviću. No Bandić traži novac za kampanju...
Vidi originalni članak

Milan Bandić smijenio je Ivu Jelušića s dužnosti predsjednika Turističke zajednice grada Zagreba navodno zato da bi osigurao kontrolu nad što više novca koji će mu biti nužan ako se kandidira za predsjedničke izbore. On više ne može računati na Zagrebački holding, u čijoj skupštini sad sjedi još deset ljudi, a do jučer je tamo sjedio sam. Također ne može računati na novac SDP-a, koji će ga vjerojatno izbaciti iz članstva ako se kandidira. Turistička zajednica Zagreba raspolaže s 30 milijuna kuna na godinu. Bandić, tvrde upućeni, namjerava zasjesti i u APIS, agenciju za informiranje, u koji je još do jučer gurao odmetnutog Ivu Jelušića.
On je osudio “zlatne zahode”, koje je Bandić sagradio u Dupcu. Takva kritka Bandiću u ovom trenutku svakako ne treba. Njegova popularnost, za razliku od drugih jakih kandidata, stalno raste pa ga napadi dojučerašnjih najbližih suradnika, koji znaju sve o njegovu poslovanju, sigurno ne raduju.

ŠEF TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA
Turistička zajednica grada Zagreba ima za hrvatske prilike velik proračun. Iako Bandić kampanju vodi “usmenom predajom” svaka ustanova čija infrastruktura može pomoći promidžbi, dobro je došla.

ON JE GLAVNI INFORMATIČAR
Gradonačelnik je svojedobno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom potpisivao ugovor o osnivanju agencije za informatizaciju APIS. Bandić je uskoro zasjeo na na njezino čelno mjesto. Razlog je opet novac.

NAGOMILALO SE DUŽNOSTI
Milan Bandić dugo je bio jedini član skupštine Holdinga, šef gradskog SDP-a, počasni građanin Srebrenice, predsjednik org. odbora automobilističkog natjecanja Delta, “predsjednik kućnog savjeta”, gradonačelnik...

BANIĆEVI LJUDI SANJAJU PANTOVČAK
Bandić je u zagrebačkom SDP-u dugo skupljao šaroliko društvo ekstremno različitih političkih stavova: desničari, ljevičari, neutralni. Sve ih je povezao interes, koji je Bandić znao zadovoljiti.

NEKI SU MU SURADNICI IPAK OKRENULI LEĐA
Ivo Jelušić, dojučerašnji Bandićev intimus koji zna mnoge njegove tajne, okreće se od gradonačelnika. Uz njega, i stanovit broj ključnih mladih SDP-ovaca se priklonio Zoranu Milanoviću.

RUJAN 2009.- Bandić intenzivno obilazi Hrvatsku, niječe da će biti predsjednik, prema anketama ima 11,6 posto glasova

LISTOPAD 2009.- Niječe kandidaturu, tvrdi da ga građani tjeraju, ankete pokazuju da ima 13,6 posto glasova

STUDENi 2009.- Tvrdi da ga građani tjeraju iako niječe kandidaturu, ima 17,6 posto glasova i drugi je iza Josipovića

Idi na 24sata

Komentari 15

  • konjica 03.11.2009.

    samo su interesi vjećni.Amen

  • laura641 03.11.2009.

    Bandić je smrt za novu i naprednu Hrvatsku. Samo zadrti blesani mogu njemu dat glas. Nema di nije pokrao, a sad hoće još i tamo gdje još nije stigao. glasate li za bandića, glasat ćete za politiku Sanadera,krađa, pljačka i laži samo će se nastavit i potonut ćemo još dublje. Jedino nas Vidošević mislim miže izvuć. On jedino djeluje kao čovjek koji jasni zna što želi i kako to napraviti, vjerujem da mu je istinski stalo di Hrvatske

  • BUDA 03.11.2009.

    Gledam broj pokuda kod nekih komentara i ne mogu vjerovati ! Greška ili tendenciozno guranje Bandića???KLadim se u ovo drugo.No kakva država takav će biti i predsjednik. Jebo me Tuđman i 91.i kad sam se dragovoljno javio

Komentiraj...
Vidi sve komentare