To je to što me zanima!

Prijateljima prijeti zatvor jer su ubili golemog pitona

Pelješac: Prijatelji su u petak ubili udava dugog 3,5 metara. Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja tužit će mještane koji su zatukli “zvijer”
Vidi originalni članak

To je nedvojbeno mučenje životinja. Grozan čin. Trebali su postupiti drukčije i pozvati veterinara, ogorčen je Zoran Tadić, stručnjak za zmije, postupkom mještana Pelješca. Oni su u petak navečer u Prapratnom zatukli golemog pitona i odsjekli mu glavu.
- Nema opravdanja za ubojstvo. Tužit ćemo ih kao primjer drugima da to ne rade. Zmije su u Hrvatskoj zaštićene životinje, te ih se ne smije mučiti niti ubijati. Predviđene su i kazne do 15.000 kuna, a može se dobiti i zatvorska kazna do šest mjeseci - rekao je Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja.
- Ne bojim se kazne. Strahovao sam za sebe i svoje. Zmija nas je mogla i napasti. Zvao sam policiju cijeli dan, a nitko nije reagirao. Došla je tek kad smo je ja i Kristijan ubili - kaže Eugen Uvodić koji je s prijateljima ubio pitona. Zmiju će od policijie u Dubrovniku preuzeti inspektori za zaštitu prirode. Zbog ubojstva pitona ogorčeni su mnogi veterinari te ljubitelji životinja koju su nam se javljali.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • BIO KOCKA 25.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • mrn 25.07.2010.

    Samo sam čekala nekakve zelene ili Luku Omana.Da li je piton zaštićena vrsta u Hrvatskoj?I meni je žao životinja,ali rekli su da su nazivali okolo,zar su trebali čekati da zmija odgmiže natrag u prirodu??????????

  • CERAT 25.07.2010.

    a BIO KOCKA dao bog tebi jedan takav susret pa prestanes njatke

Komentiraj...
Vidi sve komentare