To je to što me zanima!

'Prijava Bože Petrova protiv Agrokora je europski presedan'

Vrdoljak je u izjavi medijima kazao kako je "Plenković u koaliciji s Mostom, a Božo Petrov u koaliciji sa Zdravkom Marićem, čovjekom koji radi u 'Agrokoru'"...
Vidi originalni članak

Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Vrdoljak ocijenio je u utorak u Osijeku kako je kaznena prijava protiv Uprave "Agrokora", koju je podnio predsjednik Sabora Božo Petrov, presedan u europskoj politici i pokušaj korištenja obavještajnih podataka u političke svrhe.

Nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma HNS-a, HSS-a i HSU-a u Osječko-baranjskoj županiji, na zamolbu novinara da komentira reakciju premijera Andreja Plenkovića o inzistiranju Mosta na kaznenoj prijavi protiv "Agrokora", Vrdoljak je u izjavi medijima kazao kako je "Plenković u koaliciji s Mostom, a Božo Petrov u koaliciji sa Zdravkom Marićem, čovjekom koji radi u 'Agrokoru'". "A ponašaju se", dodaje, "kao da nisu u koaliciji".

Stoga smatra kako je kaznena prijava Bože Petrova "presedan u europskoj politici", jer, kako tvrdi, niti jedan predsjednik parlamenta neke europske zemlje, "nije nikada podnio kaznenu prijavu protiv nekoga u trenutku dok je kontrolirao represivni aparat, osim danas u Hrvatskoj".

Kao da je iz novina saznao nešto novo, a ne iz obavještajnih podataka. On je imao nešto što građani nemaju, jer po svojoj funkciji predsjednika Sabora dobiva obavještajno-sigurnosne podatke i to je želio iskoristiti u političke svrhe, ustvrdio je Vrdoljak.

"Dolazi Plenković, koji to lijepo iskritizira, ali čuva koaliciju po svaku cijenu, pa makar i po cijenu destabilizacije Hrvatske u gospodarsko-financijskom smislu, a sad već i u političkom smislu", istaknuo je predsjednik HNS-a Vrdoljak.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • najiram 10 13.04.2017.

    i opet se oglašavaju oni koji su ćinili ovo te i dalje provode ovo"Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..." stravični zloćinački plan po njemu je partija odgovorna za 99% žrtava u ratu ...a sada i za ovu destrukciju hrvatske države...i ne isplate plača...

  • ludizoki 13.04.2017.

    Ovaj još nije u zatvoru???

  • purgerica prva 12.04.2017.

    Pa zar ovaj još lamantira! E darkerice Dalija, ne radite vi posao, što je sa predmetom P-178/16 od 27.05.2017.g.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare