To je to što me zanima!

Prije preuzimanje Todorić traži mišljenje o Kerumu od AZTN-a

Konzum je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja poslao prijavu o preuzimanju Keruma. Tako se navodno hoće osigurati da Kerum ne pregovara s drugima
Vidi originalni članak

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), koju vodi Olgica Spevec, primila je prijavu Konzuma o preuzimanju Keruma, piše Poslovni dnevnik. No, prijava je nepotpuna pa je Agencija tražila od Konzuma da im pošalje pismo namjere ili neki drugi dokaz da se vode pregovori o preuzimanju. 

Riječ je o europskoj praksi, a tvrtke posežu za takvim prijavama kako bi se osigurale da onaj s kim pregovaraju u isto vrijeme ne vodi pregovore o prodaji tvrtke s više zainteresiranih, piše Večernji list. Eventualnim preuzimanjem Keruma Konzum bi imao 30 posto na nacionalnoj razini. Kerum navodno za svoj lanac traži 200 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • konjina 21.01.2011.

    pa pitaj joj muža kod sebe u uredu

  • drug Tito_1 21.01.2011.

    Gazda Hrvatske drug Todorić! Sramota, drug Tito se okreće u grobu kad vidi šta su lopovi napravili....

  • neutral1 21.01.2011.

    krupan kapital velikih igraca,tko tome moze parirat,ok slazem se da su mozda odnosno sigurno todoric i kerum u svojoj povijesti koristili razne povlastice namjestanja kako bi rasli i razvijali se,sa druge strane zar nisu nasi politicari riktali i strancima u HR, zar nije bolje da monopol imaju nasi trgovci? zasto kupujemo kod njih ako nam nisu dobri? zasto nejdemo svi u lidl ili mercator,zasto uvijek pljujemo svoje a stitimo strano ,u cemu je problem.???

Komentiraj...
Vidi sve komentare