To je to što me zanima!

Prije sudske odluke o pritvoru: Živko Budimir je napustio BiH

Ipak, Budimir bi se trebao vratiti do nedjelje. Predsjednik BiH je još ranije najavio kako neće bježati iz zemlje zbog pravosudnih procesa koji se protiv njega vode
Vidi originalni članak

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir otputovao je u Njemačku, a u Berlinu će, kako je ranije najavio prisustvovati Molitvenom doručku. 

Kako saznaje Dnevni avaz, Budimir će se vratiti do nedjelje, obzirom da je predviđeno da bude uvodni govornik na tribini Udruženja nezavisnih intelektualaca 'Krug 99'. Ranije je predsjednik FBiH najavio kako neće bježati iz zemlje zbog pravosudnih procesa koji se protiv njega vode. 

Inače, Sud BiH još nije donio odluku o prijedlogu Tužiteljstva BiH da Budimiru i ostalim osumnjičenim u ovom predmetu – Petru Barišiću, Saudu Kulosmanu i Hidajetu Haliloviću, bude određen pritvor.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • febox 08.06.2013.

    reci kaj znaš

  • MAX 2010 08.06.2013.

    Višestruko državljanstvo ??? Uštimani tzv zakoni.........

  • rosa110 07.06.2013.

    Današnji Dnevni list između ostalog piše: "Konkretno, Budimirov odvjetnik je potvrdio kako će uputiti disciplinsku prijavu protiv tužiteljice Dijane Kajmaković koja je vršila pretres ureda predsjednika Federacije u Mostaru, a prijava po istim osnovama trebala bi se uputiti i protiv glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH. - Prijava protiv njih ide zbog pokušaja nezakonitog podmetanja dokaza i nezakonitog friziranja krivnje našeg branjenika, naglasio je Hadžić, pojasnivši kako se u tom slučaju radi o snimci nadzornih kamera u hodniku ispred Budimirovog ureda na kojoj se vidi da se označeni novac ubacuje u korpu."

Komentiraj...
Vidi sve komentare