To je to što me zanima!

Prijete nestašica hrane, goriva i lijekova, ali zastoji u lukama

Sunday Times navodi da je dobio dokument pod šifriranim nazivom "Operacija Yellowhammer", koje nudi rijedak pogled na prikriveno planiranje koje provodi vlada kako bi spriječila katastrofalni kolaps
Vidi originalni članak

Velika Britanija suočit će se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne skrbi ako napusti EU bez dogovora, navodi u nedjelju Sunday Times pozivajući se na klasificirano vladino izvješće koje je 'procurilo' do tog medija.

Sunday Times navodi da je dobio dokument sastavljen ovog mjeseca u uredu vlade pod šifriranim nazivom "Operacija Yellowhammer", koje nudi rijedak pogled na prikriveno planiranje koje provodi vlada kako bi spriječila katastrofalni kolaps u nacionalnoj infrastrukturi. Dodaju i da je tu riječ o rizicima Brexita bez dogovora, te da su prognoze koje je izradio vladin ured najvjerojatniji 'udari', a ne najgori scenarij za Veliku Britaniju.

U tim se prognozama kaže i da čak 85 posto kamiona koji koriste prijelaze glavnih kanala "možda nisu spremni" za francuske običaje, što znači da će poremećaji u lukama potencijalno potrajati i do tri mjeseca prije nego što se poboljša protok prometa.

Vlada također vjeruje da će tvrda granica između britanske provincije Sjeverne Irske i Republike biti vjerojatna, jer će se trenutni planovi za izbjegavanje široko rasprostranjenih provjera pokazati neodrživima, navodi Times, komentirajući i da taj 'osjetljivi' dokument daje najcjelovitiju procjenu spremnosti Velike Britanije za Brexit bez dogovora.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 19.08.2019.

    Ono kad se par budala igraju sa milijunima zivota.

  • 18.08.2019.

    Plasenje ljudi na razini Весне Пусиц! "Necete dobiti mirovine ako ne udjemo u EU!"

  • Robert Plant 18.08.2019.

    To bi bio san snova: Boris Johnson i NO DEAL Brexit. Nadam se da nebu dignul sidro u zadnji cas ili nebu bil najuren. Nek pokaze kako ce nakon no deala upravljati zabokrecinom nastalom kolektivnim ispiranjem mozga njegovim lazima u "leave" kampanji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare