To je to što me zanima!

Prijeti mu zatvor: Gostima je dao deterdžent umjesto rakije

Konobar (22) nije provjeravao što doista toči i iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom je u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv 22-godišnjeg zaposlenika jednog restorana u Zatonu. Mladog ugostitelja se tereti da je otrovao goste deterdžentom. Naime, 6. kolovoza oko 23 sata konobar u restoranu je petero gostiju ponudio rakijom na račun kuće, objavio je DORH.

Iako svjestan da se uz šank nalazi više kanistara, i lakomisleno smatrajući da u čaše toči rakiju, a ne provjeravajući što doista toči, osumnjičeni je iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa marke Ecosol.

Čaše su poslužene gostima, a oni su u uvjerenju da se radi o rakiji, popili navedeni deterdžent koji sadrži solnu kiselinu.

Dvoje gostiju je ispljunulo tekućinu netom nakon što su je stavili u usta zadobivši pritom erozije jezika i usana uz crvenilo i otok. No, dvoje gostiju nije bilo te sreće jer su deterdžent popili i zadobili teške ozljede, kaustične ozljede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir.
Protiv 22-godišnjaka je podignuta optužnica zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti odnosno teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 41

  • StapickoKasika 09.12.2017.

    Nasi konobari su dno dna. Bahati i nestrucni. Konobarice su jako dobre i usluzne.

  • listovača 09.12.2017.

    Kako se može dogoditi da se pića drže u kanistrima?To samo znači da ne ide preko kase.Drugo je pitanje kako se može dogoditi da se miješaju sredstva za čišćenje sa pićima,to se nije radilo ni u nekadašnjim bircuzima.

  • boo1506 09.12.2017.

    To je današnja prekvalifikacija. Kad misliš da u 1g možes naučiti što se uči godinama. Pa tako čistačice misle da mogu biti zdrav. radnici, bauštelci kuhari konobari i sl.

Komentiraj...
Vidi sve komentare