To je to što me zanima!

Prijetio M. Bandiću i tražio da mu zaposli prijateljicu

Našli mu devet pušaka u stanu: B.Gudelj (51) poslao je prijeteće pismo Bandiću. Gradonačelnik je sve prijavio policiji koja je muškarca uhitila
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija pronašla je mali arsenal oružja u vikendici 51-godišnjeg B. Gudelja, koji je gradonačelniku Milanu Bandiću poštom u Poglavarstvo poslao prijeteće pismo. Čim ga je u srijedu dobio, Bandić je pozvao policiju. Prijavio je muškarca koji je od njega zatražio da u roku od 15 dana u Poglavarstvu zaposli njegovu prijateljicu, koja je tamo radila do kraja prošle godine.
Neslužbeno doznajemo da je tada sama dala otkaz na radno mjesto službenice. U pismu navodno muškarac nije napisao što će učiniti gradonačelniku ako ne ispuni njegov zahtjev.
Policija tvrdi da je gradonačelnik podnio prijavu jer je bio u strahu zbog uznemirujućeg načina na koji mu se Gudelj obratio. Ipak, Bandić je to poslije demantirao i rekao da se ne boji.
- Oni koji javno prijete, ne ubijaju. Ne bojim se nikog, a kamoli tih prijetnji - rekao je u nedjelju internetskom portalu Zagrebancija. Dodao je kako je zadovoljan brzinom kojom je policija riješila slučaj. Policija je Gudelja lako pronašla jer se u pismu potpisao. Odmah su mu pretražili auto, stan i vikendicu u zagrebačkom naselju Markuševečka Trnava. Pronašli su devet pušaka, dva revolvera i pištolj te veću količinu streljiva za oružje za koje nije imao dozvolu. Priveli su ga u Istražni centar Županijskog suda. Za prijetnju gradonačelniku i držanje oružja bez dozvole mogao bi dobiti kaznu zatvora od šest mjeseci do tri godine, potvrdila je jučer policija. Osumnjičeni muškarac poznat im je još otprije. Jednom su mu već našli oružje za koje nije imao dozvolu, a bio je prijavljen i 2007. zbog zapuštanja i zlostavljanja svojeg djeteta.
Ljudi bliski Bandiću komentirali su kako su zaprepašteni količinom oružja koje je policija pronašla. Dodali su kako nisu očekivali da bi netko na taj način mogao prijetiti zagrebačkom gradonačelniku.
- Stvarno ne znam odakle tom čovjeku ideja da ja nekoga zaposlim u Poglavarstvu. Zna se tko to radi i čiji je to posao. Ali neću ni pokušavati razmisliti što je htio time napraviti taj čovjek. Definitivno mu ne želim ulazititi u glavu - na kraju je rekao Bandić.

ŽENI I KĆERI PRIJETILI U KAMPANJI
Tijekom Bandićeve predsjedničke kampanje, u prosincu prošle godine, prijeteće pismo dobile su gradonačelnikova supruga Vesna i kći Anamarija (27). Bandić je tada rekao kako mu se supruga jako uzrujala. I tada je odgovorio da oni koji pišu i šalju takva pisma, ne ubijaju. Prijetnju nije bio prijavio policiji.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • hrvat20 14.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • boki1961 14.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • sisi 14.03.2010.

    i on vjerojatno sluša cajke ;) hahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare