To je to što me zanima!

Prijetio skokom sa zgrade radi loših uvjeta u zatvoru

Zatvorenik Radaković (23) tvrdi kako svaki dan u hrani u osječkom okružnom zatvoru nađe žohara i da 16 zatvorenika prebiva u ćeliji od 16 kvadrata
Vidi originalni članak

Zatvorenik osječkog okružnog zatvora Rajko Radaković (23) iz Bijele Loze nedaleko od Našica popeo se u srijedu oko 16.30 sati do prozora na vrhu zatvora i prijeti da će se ubiti skokom sa 10 metara visoke zgrade. Tri vatrogasna kola hitno su stigla u krug zatvora kako bi ljestvama došli do zatvorenika. Radaković se napokon spustio oko 17.30 sati uz pomoć ljestava koje su podigli vatrogasci. Prethodno je pozvao novinare te im preko ograde visoke pet metara diktirao uvjete koje je postavio upravitelju zatvora. Radaković zahtijeva da se zatvorenike, kako kaže, prestane tretirati kao stoku.
- U sobi od 16 četvornih metara boravi 16 zatvorenika - žali se Radaković te dodaje i kako su im loši uvjeti za tuširanje.
- Nemamo nikakve higijenske uvjete, smrdimo i samima sebi, a u sobi smo 22 sata dnevno - kaže i nastavlja kako svakog dana u hrani nađe žohara.
- Ovo nije zatvor, ovo je logor - zaključio je napokon Radaković koji u osječkom zatvoru odslužuje petomjesečnu kaznu zbog obiteljskog nasilja. Radaković je u zatvoru dva mjeseca. Nakon okončanja drame, cijelu situaciju opisao je i Sandi Prpić, v.d. upravitelj Zatvora Osijek. Prema njegovim riječima, Radaković je svjesno inscenirao priču da skrene pozornost na svoj slučaj.
- U pozadini cijele priče su obiteljski razlozi. Ali, s obzirom na težinu djela koje je je napravio i zbog kojega je u zatvoru, nismo mu mogli dopustiti da ode kući - rekao je Prpić koji za zatorenikovo penjanje na prozor drži nečim što se događa i što se smatra uobičajenim dijelom života u zatvoru. - Ne isključujem sve ono što je on naveo, ali i mi imamo problem s prenapučenošću zatvora. Zatvor Osijek je predviđen za 121 zatvorenika. No, vrlo često, kao zadnjih dana, prisiljeni smo u Zatvoru držati i do 200 zatvorenika - kaže Prpić.
Iako se Radaković popeo olukom na vrh zatvora, Prpić je rekao da neće skidati oluk, ali da će morati naći načina kako ga zaštititi da ponovo ne posluži za istu svrhu.

ŠTRAJKALI I ZATVORENICI U LEPOGLAVI
U utorak je i određeni broj zatvorenika Kaznionice u Lepoglavi prestao s radom zbog nezadovoljstva kvalitetom hrane i uvjetima smještaja prouzročenih prenapučenošću Kaznionice. U Kaznionicu u Lepoglavi upućeni su službenici Središnjeg ureda radi utvrđivanja stanja i u tijeku je razgovor sa zatvorenicima.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • classic 15.05.2008.

    Vi svi serete a uopće nemate pojma zasto je tip u zatvoru..... (poznajem ga). Sad svi glumite neke bezgresne andele a stalno razmisljate kako zajebat nekog.

  • bremba 15.05.2008.

    ... a dali bi mozda gospodin apartman??? Pa si zivio posteno imao bi i posten smjestaj!!!

  • Hacker-ri 15.05.2008.

    MR X- nisi napomenuo da bi ta stoka radila besplatno, a svaki dan u zatvoru kosta 350 kuna. Zna se tko placa njihov boravak, zato nam raste cijena kruha i benzina, jer je puno lopova unutra i van tih zatvora. Otvorili bi radna mjesta, ravnice preorali, sadili i izvozili. Onda bi se zatvori sami sebe isplacivali a lova bi se ulagala u nesto drugo, koliko je to moguce kod nas, a da ulaganja nisu neciji satovi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare